Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

24 karaat & plus concert: “Pianorecital André De Groote” • laureaat Koningin Elisabethwedstrijd

wo, 31 mei 2017 - 19:00 - 22:00

Evenement Navigatie

“piano concert: André De Groote”


24 karaat & plus concert: "André De Groote" (piano)

De pianist André De Groote is laureaat van verschillende internationale Pianowedstrijden, en ontving de Harriet Cohen Piano Medal alsook prijzen in de internationale ARD-wedstrijd (München), de Tschaïkovsky en de Koningin Elisabeth wedstrijden, wat hem toegang verleende tot de belangrijkste Europese muziekcentra.
Zodoende speelde hij niet alleen in de belangrijkste Europese muzieksteden, maar ook in Noord- en Zuid-Amerika, het Nabij- en Middenoosten, Afrika en Japan. Verschillende eminente dirigenten hebben een beroep gedaan op zijn medewerking: Dean Dixon, Neeme Jarvi, Arpad Joó, Christoph Eschenbach, Michaël Gielen, Igor Markévitch,…

Zijn kamermuziek activiteiten werden uitgeoefend met de Chilingirian- en Via Nova strijkkwartetten, de violisten Augustin Dumay en Yayoi Toda, terwijl zijn duo met de celliste Viviane Spanoghe een onmisbaar element is geworden in het Belgisch muziekleven. Samen maakten zij een indrukwekkend aantal opnames van sonates van Beethoven, Brahms, Enescu, Jos. Jongen, Schostakovitch, Vierne en Tournemire.

Zijn zeer omvangrijk repertoire bevat ongeveer vijftig concertos, waarvan de twee van Arthur de Greeff en de drie van Charles Camilleri op CD staan; verder heeft hij werk met ensemble opgenomen van Poulenc en Françaix. Een nieuwe opname van de twee sonates van Brahms voor piano en klarinet (met Wolfgang Meyer) en altviool (met Pierre-Henri Xuereb) zal binnenkort beschikbaar zijn. Verder heeft hij de 32 sonates van Beethoven, het integraal piano oeuvre van Brahms en de drie sonates van Erich Korngold op CD gezet. De Beethoven sonates heeft hij reeds integraal uitgevoerd in Brussel (drie keer), in Gent, in Zaragoza, Hiroshima en in het Beethovenhaus te Bonn.

Ere-leraar aan het Koninklijk Conservatoriuim Brussel, gaf André De Groote master-classes in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Japan;hij werd uitgnodigd als Visiting Professor aan de Arizona State University, en was al verscheidene malen jurylid van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Hij was momenteel in 2007-2008 gastprofessor piano aan de Indiana University te Bloomington.

Hij vormt een vast duo met Viviane Spanoghe en maak deel uit van het Aleko trio en het Duo Allegra en Amadea.

www.muziekcentrum.be

www.andre-degroote.be

24 karaat & plus concert: "André De Groote" (piano)

 

Gegevens

Datum:
wo, 31 mei 2017
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

beeldenstorm
bergensesteenweg 145
anderlecht, brussel 1070 België
Telefoon:
+32(0)2/523.43.50
Site:
www.beeldenstorm.be

geen berichten meer mogelijk