Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Z V E Z D O L I K I ensemble • Klokkenluider westen: Sylvia Plath • lezing door: Professor Michael Whitburn – februari 2012

wo, 15 feb 2012 - 19:00 - 21:00

Evenement Navigatie

concert: ZVEZDOLIKI ensemble

Dit ensemble onderleiding van Oriana Dierinck, Beeldenstormartiest, verbonden aan onze partner de Muziekacademie van Anderlecht, stelt een reeks van 4 concerten samen. Iedere componist wordt gelinkt: aan een “klokkenluider” van zijn tijd. De klokkenluiders van dienst zijn telkens straffe madammen, die men destijds gerust als heks kon verslijten.

Klokkenluider westen: SYLVIA PLATH

met muziek van: Henderickx, Britten, Ravel, Roussel

in het kader van: WIM HENDERICKX 50

voorafgaande lezing door: Professor MICHAEL WHITBURN
Interfacultair departement voor taalonderwijs aan de vrije universiteit Brussel

 

 

woensdag 15 februari 2012 – 19:00 (gratis)
Beeldenstorm – Bergensesteenweg 145 – Anderlecht

 

° A. Roussel, Trio op. 40, fluit – altviool – cello
° M. Ravel, Sonate, viool – cello
° B. Britten, “Phantasy quartet”, hobo – viool – altviool – cello
° W. Henderickx , “In deep silence” II,
fluit (+altfl+picc), klar (+basklar), hobo viool – altviool – cello

 

Oriana Dierinck – fluit
Dimitri Mestdag – hobo
Raf de Keninck – klarinet
Paulina Sokolovska – viool
Katelijne Onsia – altviool
Elke Wynants – cello

 

www.zvezdoliki.be

 

In februari 2012 wordt één van België’s meest gewaardeerde componisten, Wim Henderickx, 50. een zeer goede reden voor zvezdoliki om in die maand verschillende concertprogramma’s op te bouwen rondom zijn werken. Speciaal voor het ensemble herwerkte Wim Henderickx ‘In deep silence’ II en ‘Nostalgia’, allebei in een prachtige, volle bezetting. Het hobokwartet ‘Phantasy Quartet’ van de britse componist Benjamin Britten past uitstekend bij de sfeer van eerder genoemde werken. Dit wordt gecombineerd met de beroemde sonate voor viool en cello van Ravel en het minder bekende maar wondermooie trio voor fluit, altviool en cello van Roussel.

“Bij deze zet Beeldenstorm alle hens aan dek om van september 2012 samen met de talrijke creatieve Anderlechtenaars een memorabel opzet te creëren. In dit opzet worden wij gesteund door de partners uit het cultuurbanket, de VUB, Kultuurkaffee en het Interfacultair departement voor taalonderwijs, ITO.

Bij het bestuderen van de figuur Sint Guido stuiten we op devotie, Sint Guido als patroonheilige van veehandelaars, landbouwers, koetsiers, taxichauffeurs, kosters en klokkenluiders.
Ook de “Klokkenluider” weet onze sympathie te wekken. De Klokkenluider in de betekenis van zij of hij die wantoestanden aan het licht brengt. De klokkenluider als de vertegenwoordiger van de mens zonder stem, de zwakkere, de verdrukte, de angstige,…

Een aantal eminente sprekers reizen in de voetsporen van “Saint Gidon” le voyageur de windroos rond en brengen een verhaal van rebelse vrouwen, een hulde aan inspirerende heksen omkranst met walmende klanken uit hun habitats.”

 

Gegevens

Datum:
wo, 15 feb 2012
Tijd:
19:00 - 21:00
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

Bergensesteenweg 145

Brussel, Brussel 1070 België