intro

24 karaat & + concert: Pianorecital • Liebrecht Vanbeckevoort

25 maart, 2015 • 19:00 - 21:00

Pianorecital

Liebrecht Vanbeckevoort, laureaat van de koningin Elisabethwedstrijd.

 

Programma

Liebrecht plays also jazz.
Liebrecht Vanbeckevoort speelt overal ter wereld solo met orkest of met bekende vrienden. Ook met jazz-pianist Jef Neve vormt Liebrecht een succesvol pianoduo met prachtig samenspel, dansend tussen klassiek en Jazz en erg enthousiast onthaald.
Op dit elan gaat hij nu solo door en dus komt deze klassieke virtuoos een aardig stukje swingen in Beeldenstorm.

  24 karaat & + concert reeks: Recital piano • Liebrecht Vanbeckevoort

 

Liebrecht Vanbeckevoort, piano

LIEBRECHT VANBECKEVOORT (°1984) is reeds enkele jaren voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten.
Hij vervolmaakte zich tussen 2002 en 2009 achtereenvolgens bij Jan Michiels (Brussel), Menahem Pressler (Bloomington), Russell Sherman (Boston) en Elissó Wirssaladze (München).

Zijn grote doorbraak op de internationale concertpodia kwam er in 2007 : toen werd hij laureaat van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd waar hij tevens 2 publieksprijzen in ontvangst mocht nemen.
Sindsdien concerteerde Liebrecht Vanbeckevoort wereldwijd op vooraanstaande podia in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Polen, Ierland, Italië, Israël, Jordanië, China, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten zoals Bozar Brussel, Concertgebouw Amsterdam, Salle Pleyel Parijs, Anhaltisches Theater Dessau, Filharmonia Kraków, Museum of Art Tel Aviv, China Hall Shanghai, ZK Matthews Hall Pretoria, Endler Hall Stellenbosch, Jordan Hall Boston, …
Hij was te gast op talrijke muziekfestivals in binnen- en buitenland en was exclusief klassiek artiest tijdens de ‘Night of the Proms’ 2007 in het Sportpaleis van Antwerpen.

Als solist trad Liebrecht Vanbeckevoort op in pianoconcerti van Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin, Mendelssohn, Schumann, Liszt, Tchaikovsky, Prokofiev en Rachmaninov, begeleid door voortreffelijke orkesten als het Collegium Instrumentale Brugense, het Nationaal Orkest van België, Brussels Philharmonic, de Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen, het Symfonieorkest van Vlaanderen, het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, de Kölner Akademie, het European Union Chamber Orchestra, het Amman Symphony Orchestra, het Kraków Philharmonic Orchestra, de Anhaltische Philharmonie Dessau, de KZN Philharmonic Orchestra Durban, l’Orchestre National d’Ile de France e.a. onder leiding van dirigenten als Callegari, Carlberg, González, Goodwin, Herreweghe, Hrusa, Judd, Levi, Mazzola, Tabachnik, Varga, Weller, Willens en Zollman.
In 2014 staat de integrale uitvoering van de 5 pianoconcerti van Beethoven met Casco Phil o.l.v. Ben Haemhouts op de concertagenda.

Sinds het prille begin van zijn loopbaan, investeert Liebrecht Vanbeckevoort met overgave in enkele waardevolle samenwerkingsverbanden met collegae met diverse achtergronden.
Zo vormt hij een pianoduo met jazz-pianist Jef Neve, waarmee hij reeds tientallen concerten gaf in het kader van hun tournee ‘If Mozart and Monk were brothers’. Als duo worden ze door pers en publiek erg enthousiast onthaald.
Daarnaast werkt Liebrecht Vanbeckevoort regelmatig samen met pianist Severin von Eckardstein  – 1ste laureaat Koningin Elisabethwedstrijd 2003, de Belgische tenor Thomas Blondelle – 2de laureaat Koningin Elisabethwedstrijd 2011, stervioliste Ning Kam – 2de laureaat Koningin Elisabethwedstrijd 2001 en klarinettist Roeland Hendrikx – klarinet-solo van het Nationaal Orkest van België.

Liebrecht Vanbeckevoort is vaak te beluisteren op radio en televisie in binnen- en buitenland en heeft reeds 4 cd-opnames op zijn actief. Zo realiseerde hij in 2008 zijn eerste solo-album ‘A Tribute to Felix Mendelssohn’ en in 2009 een 2de solo-album gewijd aan Robert Schumann. Eind 2011 verscheen – in opdracht van Klara – zijn derde cd, gewijd aan Franz Liszt (Et’cetera) met o.m. de twee pianoconcerti i.s.m. Brussels Philharmonic o.l.v. Enrique Mazzola. Deze Liszt-cd werd tevens bekroond door ‘Klassiek Centraal’ met een Gouden Label.
Zijn vierde cd, een ‘Lied’-cd, nam hij eind 2012 op met Thomas Blondelle.
Deze opnames worden, tesamen met concertuitvoeringen, regelmatig uitgezonden door radio Klara, Musiq’3, Radio 4, Radio France, BBC Radio 3, Classic FM South Africa, e.a. Voor Canvas maakte Liebrecht Vanbeckevoort in het Concertgebouw Brugge een televisie-opname rond Franz Liszt in het kader van het Lisztjaar 2011.

Sinds 2013 is Liebrecht Vanbeckevoort als docent verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (NL). Vanaf september 2014 zet hij deze functie verder aan de LUCA School of Arts in Leuven.
Meer info op: www.liebrechtvanbeckevoort.com

 24 karaat & + concert reeks: Recital piano • Liebrecht Vanbeckevoort

24 karaat & + concert: Recital zang + piano • Chadia Cambie & Pieter Smout

29 april, 2015 • 19:00 - 21:00

Recital zang + piano

zang: Chadia Cambie
piano: Pieter Smout

 

Programma

Chadia brengt een mix van musical, klassiek, Franse chanson, kleinkunst, pop en jazz met werk van o.m. Sondheim, Bernstein, Gershwin, Leo Ferre, Piaf, A.M.G. Smidt, Simone Kleinsma, Wende Snijders, Nat King Cole, Minnie Riperton, e.a.

  24 karaat & + concert reeks: Recital piano • Chadia Cambie & Pieter Smout • deel 5/5

Chadia Cambie, zang

Chadia studeerde aan Studio Herman Teirlinck en de Kleinkunstacademie Amsterdam.
Nadien volgde ze verschillende workshops en cursussen in binnen -en buitenland(tot nu) om zich verder te specialiseren in de stem.
Als creatieve duizendpoot was ze al gauw actief op vele terreinen. Zo werd ze een vaste waarde in tal van Tv-series als jongerenreeks ‘Wat nu Weer’, ‘Spoed’, ‘Familie, ‘De Makelaar’, en speelde ze gastrollen in ‘Samson en Gert’, ‘W817’, ‘FC De Kampioenen’, etc.
Zo kwam ze ook terecht bij de VTM band samen met Dieter Troubleyn en verschillende andere acteurs als Lulu Aertgeerts.
Ook als muzikale gaste werd ze gevraagd voor succesvolle televisieprogramma’s: De ‘Notenclub’, ‘Biebabeloela’, ‘Het Swingpaleis’,’ Just The Two of Us’ met Jo De Poortere(2006),..
Als TV-presentarice kon u haar aan het werk zien als omroepster bij VT4, presentatrice  van ‘Binnen Kijken’ Vitaya en onlangs nog in ‘Lekker Van bij Ons’(2010-2011) eveneens op Vitaya.
Daarnaast verleende ze haar stem voor het inspreken van tekenfilms, reclame-en bedrijfsfilms: ‘Peperbollen’, moeder in ‘Peter Pan’, ‘Rapunzel’ in Shrek,  ‘Happy Feet’, ‘Come a Casa’ spot TV, ‘Kringloopwinkel’, ‘O’Cool’,..
En presenteerde zij verschillende bedrijfsevents: oa. Nespresso, Dimension Data, Roularta, Rimpelrock voor Belgacom.
In de musical en –theaterwereld verdiende Chadia haar sporen: Zij schitterde in tal van musicals als ‘Assepoester’ in ‘Into The Woods’ ih KJT (95’), bij het grote publiek kwam haar doorbraak met ‘Eponine’ in Les Misérables (98’-99’), ‘Marianne’ in ‘Robin Hood(2001-2002),’ Camille’ in ‘Camille Claudel’( 2004-2006)waarvoor ze de eerste Vlaamse musicalprijs won in 2004 voor beste vrouwelijke hoofdrol, ‘Marika’ in operette Frujahrsparade(2006) ‘Katharina Laporte’ in toneelstuk ‘Door De Deur’, ‘Sandra’ in The beautiful Thing’ (2009)
Ze maakte 2  muzikale solo voorstellingen waarvan ze zelf de artistieke leiding voor zich nam:
‘Sound-Heim’ (2008) met moderne bewerkingen van Sondheim songs en ‘Black On Track’(2010) bewerkingen van soul, pop en jazz songs gecombineerd met klassieke muziek.
Sinds 2009 is Chadia zangcoach op de Kunsthumaniora in Brussel voor zowel de musical als de pop/jazz afdeling. Daarnaast begeleidt ze ook individueel mensen die professioneel met stem en presence willen bezig zijn of die zich willen voorbereiden voor audities en toelatingsproeven.
Haar eerste regie als gastdocent deed ze in 2011 voor het Conservatorium van Brussel, afdeling musical. Daar schreef en regisseerde ze het stuk ‘Flight’ voor het eindjaarsproject van het eerste jaar ism Bart Buyle.
Haar grootse troef is haar veelzijdigheid.

Pieter Smout, piano

Pieter Smout werd geboren in 1979 in Mechelen (België). Van 1997 tot 2003 studeerde hij klassieke piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jan Michiels. Intussen verdiepte hij zich in vrije improvisatie bij Kris Defoort en jazz bij Pierre Anckaert.
Sinds 2003 werkt hij als freelance begeleider voor theater, zang, dans, big band, opera en musical. Producties bij De Munt, Koninklijk Conservatorium Brussel, Brussels Philharmonic, Blindman, Lod, Parts, Rosas, Koninklijke Balletschool Antwerpen, Musichall, Joop van de Ende. Projecten met Hannelore Muyllaert, Emile Verstraeten, Hans Mortelmans en Luc Apers.
Optredens in AB, The Music Village, Bozar, Flagey, Concertgebouw Brugge en culturele centra. Sinds 2008 werkt hij als vaste begeleider zang, musical en dans in Sint Pieters Woluwe, Sint Agatha Berchem, Zaventem, Kunsthumaniora Brussel en Parts.

24 karaat & + concert reeks: Recital piano • Chadia Cambie & Pieter Smout • deel 5/5

Beeldenstorm “centrum van verbeelding”

Beeldenstorm werd opgericht in 1999 en kreeg, dankzij de hulp van de Gemeente Anderlecht, onderdak in de voormalige school Marius Renard. De ateliers die er zijn ondergebracht vormen een uitvalbasis voor een hele reeks activiteiten. Volgens het Bauhaus-principe willen we door kruisbestuiving van verschillende artistieke disciplines en verschillende culturen vernieuwende producties brengen.

Alle ateliers worden geleid door professionele krachten en worden opgedeeld in een atelier voor professionelen en een atelier voor amateurs. Na een initiatieperiode bestaat de mogelijkheid dat de amateur kan doorschuiven naar het professionele gezelschap. De meeste ateliers zijn gratis.

2014 – 2017

Gewapend beton

logo • Gewapend Beton

10 oktober 2014: Beeldenstorm, 15 jaar door weer en wind.

Een verjaardag tussen droevige verjaardagen, meer bepaald: de oorlogsherdenkingen, we zullen het de volgende vier jaar wel “geweten” hebben!

Ook Beeldenstorm schikt zich in de rangen en zal op haar eigen manier reflecteren over oorzaak en reden, over actie en reactie, over aanzet en conflict. Beeldenstorm zou zichzelf niet zijn, mochten wij geen aandacht hebben voor de visie van de kunstenaar. Wij zijn trots om u, ondanks de crisis, ons uitgebreide programma aan te bieden van onder meer onze traditionele creatieve ateliers, aangevuld met een aantal nieuwigheden, waarbij wij, via het programma “Made in Cureghem”, vooral bogen op een jongerenpubliek.

Dit seizoen bracht ons hoofd ernstige muziek, in samenwerking met music@home, een puik “24 karaats &+”-programma bij elkaar. Een méli-mélo van jazz, klassiek, chanson en kleinkunst. Dit alles onder het motto “muziek verzacht de zeden”.

In januari 2015 starten wij samen met de wijkcinema een filmreeks, gekoppeld aan ons thema “Gewapend beton”. Dit stelt ons in staat om ons doelpubliek kennis te laten maken met een aantal klassiekers die uitvoerig de waanzin en oorlog illustreren.
“Gewapend beton” is de themawerking die we de komende drie jaar zullen aanhouden.
Dit seizoen is er vooral aandacht voor “het conflict”. Kinderen, jongeren en ouderen zullen in onze creatieve ateliers werken aan verschillende producties die op een expressieve manier deze thematiek illustreren.

Verder werken we aan “The Best of Eveline & co”, de kortfilms van de “Mondelinge taalvaardigheid Frans” met de ACTO/VUB-studenten. Ook de portretten van warme Brusselkenners, de reeks “Les merveilleux de Beeldenstorm”, kennen hun vervolg.
Wij nemen ons voor om onze communicatiemethoden bij te schroeven, zodat u wat regelmatiger nieuws “heet van de naald” zal krijgen. Zo krijgt u onder meer tegen de eindejaarsfeesten een inkijk in de Beeldenstormwinkel, een winkel vol artistieke eindejaars- en andere geschenken.

Bon… reden genoeg om u allen dit seizoen wat meer te zien.

Van harte
Nik

 

“Eet meer friet!”

 

 

geen berichten meer mogelijk