intro

24 karaat & + concert: Recital viool + piano

22 oktober, 2014 • 19:00 - 21:00
Recital viool + piano

viool: Isabelle Decraene
piano: Pieter Smout

Programma

° Sergei Prokofiev: 5 Melodieën, op. 35

1. Andante
2. Lento ma non troppo
3. Animato, ma non allegro
4. Andantino, un poco scherzando
5. Andante ma non troppo

° Béla Bartok, Rapsodie n° 2, Sz. 90

1. Lassu
2. Friss

° César Franck, sonate in la mineur

I. Allegretto ben moderato
II. Allegro
III. Recitativo-Fantasia: Ben moderato
IV. Allegretto poco mosso

 

24 karaat & + concert: Recital zang + piano

26 november, 2014 • 19:00 - 21:00
Recital zang + piano

sopraan: Nora Khallouf
piano: Saskia Van Herzeele

Programma:

Italiaanse belcanto met gekende aria’s uit opera’s van o.m. Verdi, Puccini, Mascagni dit naar aanleiding van het voorzitterschap van Italië in de Europese Commissie.

Beeldenstorm “centrum van verbeelding”

Beeldenstorm werd opgericht in 1999 en kreeg, dankzij de hulp van de Gemeente Anderlecht, onderdak in de voormalige school Marius Renard. De ateliers die er zijn ondergebracht vormen een uitvalbasis voor een hele reeks activiteiten. Volgens het Bauhaus-principe willen we door kruisbestuiving van verschillende artistieke disciplines en verschillende culturen vernieuwende producties brengen.

Alle ateliers worden geleid door professionele krachten en worden opgedeeld in een atelier voor professionelen en een atelier voor amateurs. Na een initiatieperiode bestaat de mogelijkheid dat de amateur kan doorschuiven naar het professionele gezelschap. De meeste workshops zijn gratis.

2011 – 2013

1000 jaar Sint Guido, en ja wat is een jaar in een mensenleven?, in een eeuw?, in een millennium?

Bij deze zet Beeldenstorm alle hens aan dek om van september 2012 samen met de talrijke creatieve Anderlechtenaars een memorabel opzet te creeëren. In dit opzet worden wij gesteund door de partners uit het cultuurbanket, de VUB en het Interfacultair departement voor taalonderwijs, ITO.

Beeldenstorm en Sint? Wat heeft een pluralistische organisatie en uw dienaar met Sinten? Als kind had ik naast Sint Niklaas en Sint Maarten een fascinerende bewondering voor Sint Troenen, mijn oudere broer, de lelijke treiter, had mij wijsgemaakt dat deze Sint Troenen de patroonheilige is van alle, pis vinaigres. Mits het dagelijks verorberen van een citroen, op de nuchtere maag, waarbij men na iedere lik of beet, “heilige Sint Troenen bidt voor ons” diende te prevelen, zou mij een zorgeloze toekomst in het verschiet liggen.

Mijn naaste familieleden hebben zich kreupel gelachen in mijn pogingen om likkend rijk te worden, hun ware aard en “hun beestjes” hebben mij duidelijk getekend. Vandaar mijn sympathie voor Sint Guido, de patroon van “De Beestjes” en éénieder die ermee omgaat.

 

 

“Het beest in de mens”

“Het beest in de mens” wordt dan ook de jaarwerking van ons seizoen 2011-2012. Bij het bestuderen van de figuur Sint Guido stuiten we op devotie, Sint Guido als patroonheilige van veehandelaars, landbouwers, koetsiers, taxichauffeurs, kosters en klokkenluiders.

Ook de “Klokkenluider” weet onze sympathie te wekken. De Klokkenluider in de betekenis van zij of hij die wantoestanden aan het licht brengt. De klokkenluider als de vertegenwoordiger van de mens zonder stem, de zwakkere, de verdrukte, de angstige,… Een aantal eminente sprekers reizen in de voetsporen van “Saint Gidon” le voyageur de windroos rond en brengen een verhaal van rebelse vrouwen, een hulde aan inspirerende heksen omkranst met walmende klanken uit hun habitats.

[Contentslideshow fs_cats=3979 fs_show_buttons=0 fs_default_link_to_page_link=1 fs_main_width=560px fs_main_height=156px fs_slide_width=100% fs_buttons_width=0% fs_placeholder_height=131px fs_text_bgcolor=#cc0000 fs_text_opacity=48% fs_main_color=#fff fs_main_border_color=#fff fs_pause_duration=4000 fs_transition_on_duration=400 fs_transition_duration=400 fs_template=beeldenstorm]

 

2009 – 2010

Voor het seizoen 2009-2010 boden we de thema’s “vrijelijk” aan. Dit wil zeggen dat iedere doelgroep of iedere participant de thema’s kris kras door elkaar kon gooien. Op deze manier werd duidelijk dat de thema’s raakpunten hadden. We hoopten dat deze boeiende doorsnedes een vernieuwende kijk op onze omgeving teweeggebracht.

De basis thema’s waaronder wij deze rangschikten waren:

 

geen berichten meer mogelijk