jaar thema’s

2023

“De Verwachting”

inspirerend gedicht

2022 – 2023

“Echo”

inspirerend gedicht

2020 – 2021

“In Verwondering”

inspirerend gedicht

2018 – 2019

“Gekrulde woorden gekrulde zinnen”

inspirerend gedicht

2017 – 2018

“Evenwicht – équilibre”

inspirerend gedicht

2015 – 2017

“Nood breekt wet”

logo • nood breekt wet

2014 – 2017

“Gewapend beton”

logo • Gewapend Beton

meer informatie

2013 – 2015

“Het verschil”

Logo - Het verschil - NL

2011 – 2013

“1000 jaar Sint Guido” & “Het beest in de mens”
1000 jaar Sint Guido, en ja wat is een jaar in een mensenleven?, in een eeuw?, in een millennium?

Bij deze zet Beeldenstorm alle hens aan dek om van september 2012 samen met de talrijke creatieve Anderlechtenaars een memorabel opzet te creeëren. In dit opzet worden wij gesteund door de partners uit het cultuurbanket, de VUB en het Interfacultair departement voor taalonderwijs, ITO.

Beeldenstorm en Sint? Wat heeft een pluralistische organisatie en uw dienaar met Sinten? Als kind had ik naast Sint Niklaas en Sint Maarten een fascinerende bewondering voor Sint Troenen, mijn oudere broer, de lelijke treiter, had mij wijsgemaakt dat deze Sint Troenen de patroonheilige is van alle, pis vinaigres. Mits het dagelijks verorberen van een citroen, op de nuchtere maag, waarbij men na iedere lik of beet, “heilige Sint Troenen bidt voor ons” diende te prevelen, zou mij een zorgeloze toekomst in het verschiet liggen.

Mijn naaste familieleden hebben zich kreupel gelachen in mijn pogingen om likkend rijk te worden, hun ware aard en “hun beestjes” hebben mij duidelijk getekend. Vandaar mijn sympathie voor Sint Guido, de patroon van “De Beestjes” en éénieder die ermee omgaat.

“Het beest in de mens”

“Het beest in de mens” wordt dan ook de jaarwerking van ons seizoen 2011-2012. Bij het bestuderen van de figuur Sint Guido stuiten we op devotie, Sint Guido als patroonheilige van veehandelaars, landbouwers, koetsiers, taxichauffeurs, kosters en klokkenluiders.

Ook de “Klokkenluider” weet onze sympathie te wekken. De Klokkenluider in de betekenis van zij of hij die wantoestanden aan het licht brengt. De klokkenluider als de vertegenwoordiger van de mens zonder stem, de zwakkere, de verdrukte, de angstige,… Een aantal eminente sprekers reizen in de voetsporen van “Saint Gidon” le voyageur de windroos rond en brengen een verhaal van rebelse vrouwen, een hulde aan inspirerende heksen omkranst met walmende klanken uit hun habitats.

2009 – 2011

“Tralies in b mineur” & “t’Ol van Pluto” & “Flair Obscure” & “Wolkenkrabbers leren vliegen”

Voor het seizoen 2009-2010 boden we de thema’s “vrijelijk” aan. Dit wil zeggen dat iedere doelgroep of iedere participant de thema’s kris kras door elkaar kon gooien. Op deze manier werd duidelijk dat de thema’s raakpunten hadden. We hoopten dat deze boeiende doorsneden een vernieuwende kijk op onze omgeving teweeggebracht.

De basis thema’s waaronder wij deze rangschikten waren:

 

 

geen berichten meer mogelijk