24 karaat & + concerten

24 karaat & plus concert: „Dood en Melancholie” (Entartete Musik) • I Solisti del Vento met Werner Trio

mei 30, 2018 19:00

“Dood en Melancholie” (Entartete Musik) • I Solisti del Vento met Werner Trio

24 karaat & plus concert: “Hé Zigeuner” met Hanne-Joost Peeters (zang) en Waldo Geuns (piano)

nov 29, 2017 19:00

“Hé Zigeuner” met Hanne-Joost Peeters (zang) en Waldo Geuns (piano) met werk van o.m. J. Brahms en A. Dvoràk. Na de pauze het Tzigane ensemble “Baro Chàvo”.

24 karaat & plus concert: “Pianorecital André De Groote” • laureaat Koningin Elisabethwedstrijd

mei 31, 2017 19:00

“piano concert: André De Groote”


24 karaat & plus concert: "André De Groote" (piano)

De pianist André De Groote is laureaat van verschillende internationale Pianowedstrijden, en ontving de Harriet Cohen Piano Medal alsook prijzen in de internationale ARD-wedstrijd (München), de Tschaïkovsky en de Koningin Elisabeth wedstrijden, wat hem toegang verleende tot de belangrijkste Europese muziekcentra.
Zodoende speelde hij niet alleen in de belangrijkste Europese muzieksteden, maar ook in Noord- en Zuid-Amerika, het Nabij- en Middenoosten, Afrika en Japan. Verschillende eminente dirigenten hebben een beroep gedaan op zijn medewerking: Dean Dixon, Neeme Jarvi, Arpad Joó, Christoph Eschenbach, Michaël Gielen, Igor Markévitch,…

Zijn kamermuziek activiteiten werden uitgeoefend met de Chilingirian- en Via Nova strijkkwartetten, de violisten Augustin Dumay en Yayoi Toda, terwijl zijn duo met de celliste Viviane Spanoghe een onmisbaar element is geworden in het Belgisch muziekleven. Samen maakten zij een indrukwekkend aantal opnames van sonates van Beethoven, Brahms, Enescu, Jos. Jongen, Schostakovitch, Vierne en Tournemire.

Zijn zeer omvangrijk repertoire bevat ongeveer vijftig concertos, waarvan de twee van Arthur de Greeff en de drie van Charles Camilleri op CD staan; verder heeft hij werk met ensemble opgenomen van Poulenc en Françaix. Een nieuwe opname van de twee sonates van Brahms voor piano en klarinet (met Wolfgang Meyer) en altviool (met Pierre-Henri Xuereb) zal binnenkort beschikbaar zijn. Verder heeft hij de 32 sonates van Beethoven, het integraal piano oeuvre van Brahms en de drie sonates van Erich Korngold op CD gezet. De Beethoven sonates heeft hij reeds integraal uitgevoerd in Brussel (drie keer), in Gent, in Zaragoza, Hiroshima en in het Beethovenhaus te Bonn.

Ere-leraar aan het Koninklijk Conservatoriuim Brussel, gaf André De Groote master-classes in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Japan;hij werd uitgnodigd als Visiting Professor aan de Arizona State University, en was al verscheidene malen jurylid van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Hij was momenteel in 2007-2008 gastprofessor piano aan de Indiana University te Bloomington.

Hij vormt een vast duo met Viviane Spanoghe en maak deel uit van het Aleko trio en het Duo Allegra en Amadea.

www.muziekcentrum.be

www.andre-degroote.be

24 karaat & plus concert: "André De Groote" (piano)

 

24 karaat & plus concert: “Grands Classiques de la Chanson Française” • Chadia Cambie en Pierre Anckaert

apr 26, 2017 19:00

“Grands Classiques de la Chanson Française” • Chadia Cambie en Pierre Anckaert

Dit concert wordt vervangen door:

“Songs in the Key of life” • Helena Fontyn (zang) en Pierre Anckaert (piano, gitaar)

Programma

Een ode aan de wondermooie muziek van Stevie Wonder en andere parels.

“Songs in the Key of life” • Helena Fontyn (zang) en Pierre Anckaert (piano, gitaar)

De muziek van Stevie Wonder heeft alle ingrediënten van het leven in zich: passie, engagement, vreugde, verdriet en natuurlijk liefde! In zijn meer dan 50-jarige carrière schreef hij een indrukwekkend oeuvre bij elkaar dat vele muzikanten en mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd. Daarnaast bestaat er natuurlijk nog een schat aan prachtige songs die ons na aan het hart liggen en die we het publiek zeker niet willen ontzeggen. Helena Fontyn (zang) deelt in dit programma graag haar passie voor deze muziek met jullie. Met veel enthousiasme brengt ze de nummers die haar het meest beroeren: zijn hits, maar zeker ook minder bekende parels, in intieme en persoonlijke bewerkingen. Samen met Pierre Anckaert (piano, gitaar, zang) staat er een gedreven en gepassioneerd duo op het podium. Je zal ontroerd en betoverd worden door mooie melodieën en verrassende harmonieën en soms zal je willen opspringen om mee te dansen! Doen, want muziek is zoals het leven zelf: steeds verrassend en altijd in beweging!

“Songs in the Key of life” • Helena Fontyn (zang) en Pierre Anckaert (piano, gitaar)

 

 

Helena Fontyn, zang

Mijn passie voor muziek en zingen werd al duidelijk in mijn zeer prille jeugdjaren, zingend en dansend op de salontafel. Op mijn twaalfde, helemaal in de ban van Sandra Kim, richtte ik de ludieke a capella groep ‘Trio Grande’ op en wat weinig ambitieus begon, eindigde in ’95 met een twee jaar durende internationale tournée aan de zijde van De Nieuwe Snaar.

In 1999 rondde ik m’n studies Jazz en Lichte Muziek af aan het Conservatorium van Antwerpen. Sindsdien geef ik zangles en workshops in verschillende scholen en culturele centra.

De afgelopen 20 jaar zong ik in binnen- en buitenland, op podia en in studio’s samen met nationale en internationale artiesten waaronder Marco Borsato, Scorpions, Natalia, Admiral Freebee, Barbara Dex, Lionel Richie, Anastacia, Michael McDonald en Nile Rogers. Mijn stem is ook te horen in tal van reclamespots en radio-jingles.

Naast freelance werk, heb ik ook heel wat eigen projecten opgestart waarin zowel jazz standards, pop-covers als eigen songs en arrangementen een plaats krijgen.

Mijn samenwerking met o.a. Boom Big Band en The Belgium Jazz Big Band bewijzen dat swingen in mijn bloed zit! Mijn grote liefde voor jazz is nooit ver weg in mijn repertoire.

www.helenafontyn.be

Pierre Anckaert, piano

Pierre Anckaert’s repertoire bestaat uit moderne eigen composities, met referenties  naar klassiekers uit de jazz (Chick Corea en Clare Fisher) en uit de klassieke muziek (Ravel en Debussy). Daarnaast biedt zijn muziek avontuurlijke interpretaties van traditionele Cubaanse artiesten als Gonzalo Rubalcaba en Papo Luca, wat een echt Latin gevoel creëert.

Pierre Anckaert speelt zijn composities meestal samen met zijn trio, maar hij is ook altijd te vinden voor nieuwe samenwerkingen. Naar aanleiding van de verschillende prijzen die het Pierre Anckaert trio in 2007 won (eerste prijs Jazz Hoeilaart en de SABAM Artistieke promotie prijs), nam Anckaert samen met Hendrik Vanattenhoven op de contrabas en David Barker op drums in 2008 zijn eerste album op genaamd ‘Candide’.  Hiermee toerden ze in België, Spanje en Portugal.

In 2009 experimenteert Anckaert met de mogelijkheden van kamermuziek. Hij brengt samen met Brussels Chamber Orchestra de cd “Strings Attached, Pierre Anckaert Quintet & Brussels Chamber Orchestra” uit en toert in België en de VS.

Twee jaar later componeert Anckaert een viertal electric jazz nummers met zijn trio, die dan vervolgens radicaal herwerkt werden door Monkey Robot  (alias Louis Van De Leest & Eric Paquet). Er werd ook samengewerkt met zangers AHU (One Handed Music, het eerste Flying Lotus album), Carina Andersson (stem achter 4 Hero’s “Les Fleurs”) en Miles Bonny (MPM, DJ Day). In 2009 verscheen het album “74 Miles Away”.

www.muziekcentrum.be

www.pierreanckaert.com

24 karaat & plus concert: “20 vingers en een vleugel” • Barbara Baltussen en Hiroko Fukushima

mrt 29, 2017 19:00

“20 vingers en een vleugel • Barbara Baltussen en Hiroko Fukushima (Quatres Mains piano)”


24 karaat & plus concert: "20 vingers en een vleugel" • Barbara Baltussen en Hiroko Fukushima

programma/programme: 4 mains piano
 • F. Poulenc
  • Sonate voor vierhandig piano 7’
   • Prélude
   • Rustique
   • Final
 • Bach/Kurtàg
  • “Aus tiefer not schrei ich zu dir” BWV 687 5’
  • “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit” (Actus Tragicus) BWV 106 3’
 • F. Schubert
  • Fantasie in f 19’
 • PAUZE

 

 • C. Debussy
  • “Six Epigraphes Antiques” 16’
 • J. Brahms
  • “Variaties op een thema van Robert Schumann” opus 9 19’

24 karaat & plus concert: "20 vingers en een vleugel" • Barbara Baltussen en Hiroko Fukushima

Barbara Baltussen (°1982) groeide op in een muzikale familie en begon op zevenjarige leeftijd piano te spelen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Niklaas in de klas van Johan Lybeert. Hierna vervolgde ze haar studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen, in de klas van Levente Kende en Heidi Henderickx, waar zij haar diploma “meester in muziek” behaalde in juni 2006.

Daarnaast nam Barbara deel aan verschillende masterclasses bij internationaal gerenommeerde musici zoals Jacob Lateiner, Elisabeth Leonskaja, Lee Kum-Sing, György Kurtàg, Charles Rosen, Udo Reinemann, Jard Van Nes, Rudolf Jansen, Rian De Waal e.a. Barbara is laureate van verschillende wedstrijden, waaronder Jong Tenuto, Cantabile, Axion Classics, E. Durletwedstrijd, …

Barbara kiest er bewust voor om zich als pianiste, in een wereld waar de mogelijkheden zeer divers zijn, niet in één domein te specialiseren, maar om als muzikante zo breed mogelijk actief te zijn op verschillende terreinen. Op die manier ontstaat er een constante kruisbestuiving tussen die verschillende domeinen.

Zo werkt ze als docente piano en begeleidingspraktijk in de academie voor Muziek, Woord en Dans van Bornem, en in de Kunsthumaniora van Brussel, maar heeft zij daarnaast nog een zeer actief concertleven als soliste, als kamermuzikante en als begeleidster.

Als soliste werkte zij samen met dirigenten als Etienne Siebens, Koen Kessels, Ivo Venkov, Silveer van den Broeck, Gert D’haese en Edmond Saverniers.

Ze werkte ook een soloprogramma uit met werk van enkel vrouwelijke componisten en trad hiermee op in diverse concertzalen en festivals, zoals het internationaal pianofestival te Quaregnon in 2010. In juni 2014 creëerde Barbara het eerste pianoconcerto voor piano en ensemble van de jonge beloftevolle componist Gillis Sacré, dat aan haar werd opgedragen.

Barbara is stichtend lid van Trio Khaldei.  www.triokhaldei.com

Ze wordt regelmatig gevraagd als begeleidster voor wedstrijden en diverse workshops en masterclasses, en als repetitor voor verscheidene producties. Ze werkte reeds samen met ensembles en orkesten als het Brussels Philharmonic, het Vlaams Radio Koor, Octopus Symfonisch Koor, Walpurgis muziektheater, ensemble Hommages e.a

Verder vormt Barbara met haar vader, violist Nico Baltussen, een begeesterend duo.

 

Hiroko Fukushima studied at the ‘Elisabeth University of Music’ in Hiroshima and obtained at the same university her ‘Master of Music’ diploma in 1999. Meanwhile, she had been double finalist of the ‘Iizuka Music Competition’ in Fukuoka and had been playing as a soloist with the ‘Elisabeth University Orchestra’.

In 2000, she decided to continue her studies in Europe. At the ‘Koninklijk Conservatorium van Brussel’, she obtained successively the diplomas of piano and pianoforte in the classes of Boyan Vodenitcharov and Piet Kuijken, both with great distinction.

Since 2007, she is the pianist of ‘Trio Horta’ and playing regularly concerts. Hiroko Fukushima is teaching piano at the Kunsthumaniora in Brussels. www.triohorta.com

24 karaat & plus concert: “Belle époque – Claire de Lune” Stefaan Poelmans piano

feb 22, 2017 19:00

“Belle époque “Claire de Lune” Stefaan Poelmans piano”


24 karaat & plus concert: "Belle époque - Claire de Lune" Stefaan Poelmans piano

Stefaan Poelmans (Hasselt 1957) studeerde Germaanse Filologie aan de KULeuven en piano, kamermuziek, harmonie en muziekgeschiedenis aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

Hij werd laureaat van verschillende wedstrijden zoals de Guntherwedstrijd, Pro Civitate, Prijs Stefan De Jonghe en Tenuto.

Hij maakte deel uit van verschillende ensembles voor hedendaagse muziek en verleende zijn medewerking aan producties van Rosas, Kaaitheater, Theater FACT en Champs d’Action.

In 2010 behaalde hij een Masterdiploma piano aan het Lemmensinstituut te Leuven.

Momenteel is hij als leraar piano, samenspel en begeleidingspraktijk verbonden aan het Stedelijk Conservatorium te Leuven. Tevens is hij pianist-begeleider aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel.

24 karaat & plus concert: "Belle époque - Claire de Lune" Stefaan Poelmans piano

24 karaat & plus concert: “Revue Blanche” met een Spaans geïnspireerd programma

okt 26, 2016 19:00

“Revue Blanche” met een Spaans geïnspireerd programma


 

muzikanten / musicien
 • Lore Binon – sopraan
 • Kris Hellemans – altviool
 • Caroline Peeters – fluit
 • Anouk Sturtewagen – harp
24 karaat & plus concert: "Revue Blanche" met een Spaans geïnspireerd programma
programma / programme
 • Mompeu: Cabtar del alma
 • Ibert: Deux Stèles orientées
 • Granados: Intermezzo
 • Granados: Fandango
 • De Falla:  Siete canciones populares Españolas
 • Ravel: Kaddish

“Revue Blanche” website: www.revueblanche.be

24 karaat & plus concert: "Revue Blanche" met een Spaans geïnspireerd programma

24 karaat & plus concert: “Una Serata Lirica” door Nora Khallouf, Jeroen Lenaerts en Saskia Van Herzeele

sep 28, 2016 19:00

Wegens alarmfase 4 werd dit concert van woensdag 23 maart 2016 uitgesteld, dit concert gaat nu door op woensdag 28 september 2016. 

“Una Serata Lirica” door Nora Khallouf (lyrische sopraan), Jeroen Lenaerts (bas) en Saskia Van Herzeele (piano)


 

programma / programme
Jeroen Lenaerts

Liederen

 • L’ultimo Bacio
 • Luna d’Estate
 • Ideale (allen Tosti)

Aria’s

 • Deh Ti Ferma + Que Numi Furenti (Assur uit Semiramide, Rossini)
 • Madamina, il Catalogo è Questo (Leporello uit Mozarts Don Giovanni)
 • Infelice, e Tuo Credevi (Silva uit Verdi’s Ernani)
Instrumentale Intermezzi (Mozart) door Saskia Van Herzeele
  24 karaat & plus concert: "Una Serata Lirica" door Nora Khallouf, Jeroen Lenaerts en Saskia Van Herzeele
Nora Khallouf

Liederen

 • Aprile
 • Non t’amo più (Tosti)

Aria’s

 • Non Mi Resta Che il Piante ed il Dolore  (Suzel uit L’Amico Fritz van Mascagni)
 • Quel Quardo il Cavaliere.. So Anch’io La Virtù Magica  (Norina uit Don Pasquale, Donizetti)
 • Donde Lieta Usci  (Mimi, La Bohème van Puccini)
Duet
 • Cinque, Dieci, Venti, Trenta   (Figaro en Suzanna uit Le Nozze di Figaro)
 • La Ci Darem La Mano   (Don Giovanni en Zerlina uit Don Giovanni)
plaats / lieu

Beeldenstorm
Bergensesteenweg 145 Chaussée de Mons, 1070 Anderlecht (halte / station Clemenceau)

inkom / entrée

vrijwillige bijdrage / contribution bénévole

meer informatie en reservatie / plus d’informations et réservation

secretariaat@beeldenstorm.be • 02 / 523 43 50

24 karaat & plus concert: "Una Serata Lirica" door Nora Khallouf, Jeroen Lenaerts en Saskia Van Herzeele
Nora Khallouf, lyrische sopraan

De  lyrische sopraan Nora Khallouf (°1986) groeide als kind van een Nederlandse moeder en een Syrische vader op in België. Als jong meisje volgde zij viool en gitaar aan de plaatselijke muziekacademie en werd zo gebeten door de muzikale microbe.

Toen zij als twintigjarige bij muziektheater Transparant  auditeerde voor een plaats in het koor voor voorstellingen van Händels Samson werd zij prompt geselecteerd om de vrouwelijke hoofdrol Delila voor haar rekening te nemen. Hierop besliste zij een gedegen vocale opleiding te starten aan het Conservatorium te Leuven in de klas van Bart De Kegel, waar zij zich tot op heden vervolmaakt.

Onder zijn leiding werd zij in 2009 eerste laureate van het Dexia Classics Concours, waarop ze werd uitgenodigd een recital te verzorgen in de Koninklijke Muntschouwburg. Ook kreeg zij de kans masterclasses te volgen bij Lemmenseredocente Lieve Vanhaverbeke, Nederlandse bariton Maarten Koningsberger, de Amerikaans-Italiaanse stemcoach Diane Forlano, verbonden aan de Royal Academy te Londen en het Conservatorium van Den Haag, en ook bij de Canadese sopraan Lyne Fortin die op internationaal niveau een zeer indrukwekkende carrière geniet.

Nora Khallouf vertolkte inmiddels reeds verscheidene operarollen waaronder Rossini’s Berenice uit L’Occasione fa il ladro en Clarina uit diens Il Cambiale di Matrimonio. Zij kreeg de kans een aantal belangrijke Mozartrollen aan haar repertoire toe te voegen zoals Fiordiligi (uit Così fan Tutte) en Donna Elvira (uit Don Giovanni), en vertolkte de hoofdrol in Pietro Mascagni’s Zanetto, dat door critici zeer enthousiast onthaald werd omwille van de beklijvende en zeer mature vertolking.

Ook stortte zij zich met een groot enthousiasme in het concertleven. Zo trad ze bijvoorbeeld op in de Amuz in Antwerpen met Mozarts Exultate Jubilate en werd twee opeenvolgende jaren gevraagd voor het nieuwjaarsconcert georganiseerd door de stad Ninove. Verder trad Nora Khallouf intussen ook meermaals op met het Koninklijke Knapenkoor Cantate Domino o.l.v. David De Geest : zo zong zij Mozarts Krönungsmesse, het Requiem, dat werd uitgebracht op CD, en Charpentiers Te Deum.
Naast opera en oratorium, heeft zij zich met diepe interesse toegelegd op het Franse en Duitse liedrepertoire en gaf dan ook al vaak concerten op culturele podia in België en Nederland met zeer kwetsbare en intieme portretten van componisten als Richard Strauss, Gabriel Fauré en Johannes Brahms.

In 2010 werd zij geselecteerd om deel te nemen aan het Francesco Viñasconcours en het Concours Aragall te Barcelona en maakte zij deel uit van de groep beloftevolle zangers die het Euregio-concours in Duitsland in 2011 naar voren schoof. Tijdens het Musico Liedconcours te Amsterdam in 2012 werd zij geprezen om haar brede repertoirekeuze, vocale beheersing en doorvoelde interpretatie. Zij werd zopas gevraagd om de muzikale omlijsting op zich te nemen van de uitreiking van de Jacques De Leeuwprijs voor Jong Toptalent en zong er Violetta’s aria uit Verdi’s La Traviata.

Zij rondde net de tweejarige specialisatieopleiding Master of Music aan het Conservatorium van Tilburg in Nederland, waar zij na een strenge selectieprocedure werd toegelaten tot de klas van docente Hanneke Kaasschieter. Deze beloftevolle jonge sopraan staat daarmee op de drempel van een mooie toekomst in de klassieke muziek en hoopt dat u door haar liefde voor deze schitterende melodieën een wereld vol emotie hoort opengaan zoals die voor ons werd neergeschreven door de grote componisten van weleer.

Jeroen Lenaerts, bas

In 2005 studeerde Jeroen Lenaerts af aan de afdeling ‘Woord-Drama’ van het Leuvense Lemmensinstituut. Sindsdien is hij aan het werk als acteur in diverse theatervoorstellingen en vertolkt hij nog steeds een rol in de Vlaamse televisieserie ‘Thuis’.
Zes jaar geleden ontdekte hij z’n stem en sindsdien laat het zingen hem niet meer los. Zijn opleiding vervolmaakt hij bij Bart De Kegel.
In 2014 behaalde hij een eerste prijs op het solo-zang concours van Belfius-classics. In 2015 zong hij samen met het Zeeuws-Vlaams kamerkoor ‘La Petite Messe solenelle’ van Rossini in Aardenburg (NL).

Saskia Van Herzeele, piano

Saskia Van Herzeele (°1988) kreeg haar eerste pianolessen op zesjarige leeftijd van Catharina Leijnse. Al gauw bleek dat de muziek een bijzondere plaats in haar leven zou gaan innemen. Tussen haar tiende en achttiende levensjaar nam ze vijf maal deel aan de Cantabile Pianowedstrijd. Ze werd telkens laureate en won ook meermaals de Emmanuel Durlet-prijs voor haar uitvoering van het opgelegd werk. Op die manier kon ze aan diverse pianorecitals meewerken over heel Vlaanderen.

Samen met Robin Van Heghe (viool) en Renke Van Impe (cello) vormt Saskia een pianotrio. Ze wonnen een eerste prijs op de Dexia Classics-wedstrijd in 2006 en kregen zo de kans om heel wat recitals te verzorgen.
Saskia volgde piano- en kamermuziekstages bij Jan Vermeulen, John Whitelaw, Saskia Boon en Daniel Blumenthal.
In 2011 studeerde ze af als psychologe aan de K.U. Leuven. In datzelfde jaar werd ze toegelaten tot de klas van Daniel Blumenthal aan het conservatorium van Brussel waar ze de opleiding piano volgt. Inmiddels brengt ze ook zelf haar liefde voor muziek over in pianolessen aan zowel kinderen als volwassenen en verdiept ze zich in de invloed van muziek op de menselijke psyche bij verschillende doelgroepen.

24 karaat & plus concert: “Romance & Romantiek” door Svenja Van Driessche (viool), Anthony Devriendt (hoorn) en Ludovic Van Hellemont (piano)

apr 27, 2016 19:00

“Romance & Romantiek” door Svenja Van Driessche (viool), Anthony Devriendt (hoorn) en Ludovic Van Hellemont (piano)

 

24 karaat & plus concert: 27 april 2015

programma / programme

Ludwig van Beethoven:

 • Romance nr 2 voor viool en piano

Franz Strauss:

 • Nocturne op.7 voor hoorn en piano

Johannes Brahms:

 • Trio op.40 voor viool, hoorn en piano
  • Andante
  • Scherzo
  • Adagio molto
  • Allegro con brio
plaats / lieu

Beeldenstorm
Bergensesteenweg 145 Chaussée de Mons, 1070 Anderlecht (halte / station Clemenceau)

inkom / entrée

vrijwillige bijdrage / contribution bénévole

meer informatie en reservatie / plus d’informations et réservation

secretariaat@beeldenstorm.be • 02 / 523 43 50

24 karaat & plus concert: 27 april 2015

24 karaat & plus concert: “Una Serata Lirica” door Nora Khallouf, Jeroen Lenaerts en Saskia Van Herzeele

mrt 23, 2016 19:00

Uitgesteld wegens alarmfase 4!

“Una Serata Lirica” door Nora Khallouf (lyrische sopraan), Jeroen Lenaerts (bas) en Saskia Van Herzeele (piano)

programma / programme
Jeroen Lenaerts

Liederen

 • L’ultimo Bacio
 • Luna d’Estate
 • Ideale (allen Tosti)

Aria’s

 • Deh Ti Ferma + Que Numi Furenti (Assur uit Semiramide, Rossini)
 • Madamina, il Catalogo è Questo (Leporello uit Mozarts Don Giovanni)
 • Infelice, e Tuo Credevi (Silva uit Verdi’s Ernani)
Instrumentale Intermezzi (Mozart) door Saskia Van Herzeele
Nora Khallouf

Liederen

 • Aprile
 • Non t’amo più (Tosti)

Aria’s

 • Non Mi Resta Che il Piante ed il Dolore  (Suzel uit L’Amico Fritz van Mascagni)
 • Quel Quardo il Cavaliere.. So Anch’io La Virtù Magica  (Norina uit Don Pasquale, Donizetti)
 • Donde Lieta Usci  (Mimi, La Bohème van Puccini)
Duet
 • Cinque, Dieci, Venti, Trenta   (Figaro en Suzanna uit Le Nozze di Figaro)
 • La Ci Darem La Mano   (Don Giovanni en Zerlina uit Don Giovanni)
  24 karaat en plus - concert - 23 maart 2016
plaats / lieu

Beeldenstorm
Bergensesteenweg 145 Chaussée de Mons, 1070 Anderlecht (halte / station Clemenceau)

inkom / entrée

vrijwillige bijdrage / contribution bénévole

meer informatie en reservatie / plus d’informations et réservation

secretariaat@beeldenstorm.be • 02 / 523 43 50

24 karaat en plus - concert - 23 maart 2016

Nora Khallouf, lyrische sopraan

De  lyrische sopraan Nora Khallouf (°1986) groeide als kind van een Nederlandse moeder en een Syrische vader op in België. Als jong meisje volgde zij viool en gitaar aan de plaatselijke muziekacademie en werd zo gebeten door de muzikale microbe.

Toen zij als twintigjarige bij muziektheater Transparant  auditeerde voor een plaats in het koor voor voorstellingen van Händels Samson werd zij prompt geselecteerd om de vrouwelijke hoofdrol Delila voor haar rekening te nemen. Hierop besliste zij een gedegen vocale opleiding te starten aan het Conservatorium te Leuven in de klas van Bart De Kegel, waar zij zich tot op heden vervolmaakt.

Onder zijn leiding werd zij in 2009 eerste laureate van het Dexia Classics Concours, waarop ze werd uitgenodigd een recital te verzorgen in de Koninklijke Muntschouwburg. Ook kreeg zij de kans masterclasses te volgen bij Lemmenseredocente Lieve Vanhaverbeke, Nederlandse bariton Maarten Koningsberger, de Amerikaans-Italiaanse stemcoach Diane Forlano, verbonden aan de Royal Academy te Londen en het Conservatorium van Den Haag, en ook bij de Canadese sopraan Lyne Fortin die op internationaal niveau een zeer indrukwekkende carrière geniet.

Nora Khallouf vertolkte inmiddels reeds verscheidene operarollen waaronder Rossini’s Berenice uit L’Occasione fa il ladro en Clarina uit diens Il Cambiale di Matrimonio. Zij kreeg de kans een aantal belangrijke Mozartrollen aan haar repertoire toe te voegen zoals Fiordiligi (uit Così fan Tutte) en Donna Elvira (uit Don Giovanni), en vertolkte de hoofdrol in Pietro Mascagni’s Zanetto, dat door critici zeer enthousiast onthaald werd omwille van de beklijvende en zeer mature vertolking.

Ook stortte zij zich met een groot enthousiasme in het concertleven. Zo trad ze bijvoorbeeld op in de Amuz in Antwerpen met Mozarts Exultate Jubilate en werd twee opeenvolgende jaren gevraagd voor het nieuwjaarsconcert georganiseerd door de stad Ninove. Verder trad Nora Khallouf intussen ook meermaals op met het Koninklijke Knapenkoor Cantate Domino o.l.v. David De Geest : zo zong zij Mozarts Krönungsmesse, het Requiem, dat werd uitgebracht op CD, en Charpentiers Te Deum.
Naast opera en oratorium, heeft zij zich met diepe interesse toegelegd op het Franse en Duitse liedrepertoire en gaf dan ook al vaak concerten op culturele podia in België en Nederland met zeer kwetsbare en intieme portretten van componisten als Richard Strauss, Gabriel Fauré en Johannes Brahms.

In 2010 werd zij geselecteerd om deel te nemen aan het Francesco Viñasconcours en het Concours Aragall te Barcelona en maakte zij deel uit van de groep beloftevolle zangers die het Euregio-concours in Duitsland in 2011 naar voren schoof. Tijdens het Musico Liedconcours te Amsterdam in 2012 werd zij geprezen om haar brede repertoirekeuze, vocale beheersing en doorvoelde interpretatie. Zij werd zopas gevraagd om de muzikale omlijsting op zich te nemen van de uitreiking van de Jacques De Leeuwprijs voor Jong Toptalent en zong er Violetta’s aria uit Verdi’s La Traviata.

Zij rondde net de tweejarige specialisatieopleiding Master of Music aan het Conservatorium van Tilburg in Nederland, waar zij na een strenge selectieprocedure werd toegelaten tot de klas van docente Hanneke Kaasschieter. Deze beloftevolle jonge sopraan staat daarmee op de drempel van een mooie toekomst in de klassieke muziek en hoopt dat u door haar liefde voor deze schitterende melodieën een wereld vol emotie hoort opengaan zoals die voor ons werd neergeschreven door de grote componisten van weleer.

Jeroen Lenaerts, bas

In 2005 studeerde Jeroen Lenaerts af aan de afdeling ‘Woord-Drama’ van het Leuvense Lemmensinstituut. Sindsdien is hij aan het werk als acteur in diverse theatervoorstellingen en vertolkt hij nog steeds een rol in de Vlaamse televisieserie ‘Thuis’.
Zes jaar geleden ontdekte hij z’n stem en sindsdien laat het zingen hem niet meer los. Zijn opleiding vervolmaakt hij bij Bart De Kegel.
In 2014 behaalde hij een eerste prijs op het solo-zang concours van Belfius-classics. In 2015 zong hij samen met het Zeeuws-Vlaams kamerkoor ‘La Petite Messe solenelle’ van Rossini in Aardenburg (NL).

Saskia Van Herzeele, piano

Saskia Van Herzeele (°1988) kreeg haar eerste pianolessen op zesjarige leeftijd van Catharina Leijnse. Al gauw bleek dat de muziek een bijzondere plaats in haar leven zou gaan innemen. Tussen haar tiende en achttiende levensjaar nam ze vijf maal deel aan de Cantabile Pianowedstrijd. Ze werd telkens laureate en won ook meermaals de Emmanuel Durlet-prijs voor haar uitvoering van het opgelegd werk. Op die manier kon ze aan diverse pianorecitals meewerken over heel Vlaanderen.

Samen met Robin Van Heghe (viool) en Renke Van Impe (cello) vormt Saskia een pianotrio. Ze wonnen een eerste prijs op de Dexia Classics-wedstrijd in 2006 en kregen zo de kans om heel wat recitals te verzorgen.
Saskia volgde piano- en kamermuziekstages bij Jan Vermeulen, John Whitelaw, Saskia Boon en Daniel Blumenthal.
In 2011 studeerde ze af als psychologe aan de K.U. Leuven. In datzelfde jaar werd ze toegelaten tot de klas van Daniel Blumenthal aan het conservatorium van Brussel waar ze de opleiding piano volgt. Inmiddels brengt ze ook zelf haar liefde voor muziek over in pianolessen aan zowel kinderen als volwassenen en verdiept ze zich in de invloed van muziek op de menselijke psyche bij verschillende doelgroepen.

24 karaat & plus concert: “Duo Adentro” door Maarten Vandenbemden (gitaar) en Saskia Van Herzeele (piano)

feb 24, 2016 19:00

“Duo Adentro” door Maarten Vandenbemden (gitaar) en Saskia Van Herzeele (piano)

CV

Ontstaan vanuit een bijzondere vriendschap en diep doorvoelde muzikale eensgezindheid, wil het jonge duo Adentro de poëtische klankmogelijkheden van zijn unieke instrumentencombinatie ten volle exploreren. Hun voornaamste streven daarbij is altijd het publiek via de muziek zo rechtstreeks mogelijk binnenin te beroeren. Sinds Saskia en Maarten elkaar tijdens hun Bachelor aan het Conservatorium van Brussel leerden kennen, volgden ze als duo reeds kamermuzieklessen en –masterclasses bij onder meer Dirk Vermeulen, Viviane Spanoghe, Thomas Dieltjens en Oxalys. Hun eerste concertprogramma’s werden al op diverse podia in België enthousiast onthaald.

24 karaat en plus - concert - 24 februari 2016

 

Saskia Van Herzeele (1988)

… volgde haar eerste pianolessen op zesjarige leeftijd bij Catharina Leijnse. Ze werd vijf keer laureate van de Cantabile Pianowedstrijd, waarbij ze ook meermaals de Emmanuel Durlet-prijs kreeg voor haar uitvoering van het opgelegd werk. In 2006 behaalde ze met het Parnassia Pianotrio een eerste prijs kamermuziek op de Dexia Classics.
Na haar middelbare school studeerde Saskia psychologie aan de KU Leuven. In tussentijd bleef ze steeds actief als pianiste en in kamermuziekverband en ging ze op masterclass bij Jan Vermeulen, John Whitelaw, Saskia Boon en Daniel Blumenthal. Na haar studies Psychologie besloot ze zich nog meer toe te leggen op de muziek en werd ze toegelaten tot de klas van Daniel Blumenthal aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Daarnaast volgde ze masterclasses bij onder meer Pascal Devoyon, Diane Andersen, Alan Weiss en Jun Kanno.
Inmiddels speelt Saskia regelmatig in kamermuziekverband en als liedbegeleider, geeft pianolessen en werkt als psychologe. In dat alles zoekt ze zoveel mogelijk naar het samengaan van muziek en psychisch welzijn. Momenteel bereidt ze haar masterproef voor bij Vitaly Samoshko aan het Gentse conservatorium.

Maarten Vandenbemden (1994)

… kreeg op vierjarige leeftijd zijn eerste gitaarlessen van zijn vader, en studeerde onder zijn leiding met grootste onderscheiding af aan de Academie voor Podiumkunsten van Overijse, waar hij tevens piano, ensemble, muziekgeschiedenis en harmonieleer volgde. Vervolgens leidde zijn muzikale pad hem naar het Koninlijk Conservatorium van Brussel waar hij de richtingen Gitaar en Muziekschriftuur combineert.
Maarten is eerste laureaat gitaar van de wedstrijd Dexia Classics 2011, en in de zomer van 2013 ontving hij de ‘Special prize for best interpretation’ uit handen van Štěpán Rak op het internationaal gitaarconcours te Kutná Hora, Tsjechië. In november 2013 mocht hij aantreden als solist in het Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo met orkest SymphoniaASSAI onder leiding van Wouter Lenaerts. Datzelfde jaar behaalde hij het bachelordiploma gitaar aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Antigoni Goni met grootste onderscheiding, en tevens de bachelor in muziekschriftuur met grote onderscheiding. Hij volgde reeds masterclasses bij onder meer Konrad Ragossnig, Yves Storms, Ian Watt, Sharon Isbin en Sergio Assad.
Zijn muzikale zoektocht voerde hem in 2015 naar Napels, waar hij bij maestro Maurizio Villa studeerde. Momenteel rondt Maarten zijn master af in Brussel. Daarnaast speelt hij zowel solo als in verschillende kamermuziekformaties.

programma / programme

“Sons du Sud”

Duo Adentro voert u op deze winteravond mee naar zuiderse oorden. We wandelen door een exotisch sprookjesland met Maurice Ravel’s Ma Mère l’Oye, verdwalen in de wervelende fantasiewereld van Italiaan Mario Castelnuovo-Tedesco, verkennen Franse, Spaanse en innerlijke landschappen in de muziek van Federico Mompou en de straten van Buenos Aires met Astor Piazzolla. Reis mee en droom weg!

Maurice Ravel (1875-1937)

 • Ma Mère l’Oye
  )
 • I. Pavane de la Belle au bois dormant
 • II. Pet Poucet
 • III. Laideronnee, Impératrice des Pagodes
 • IV. Les entreens de la Belle et de la Bête
 • V. Le jardin féerique
  )
 • I. Pavane de la Belle au bois dormant
 • II. Pet Poucet
 • III. Laideronnee, Impératrice des Pagodes
 • IV. Les entreens de la Belle et de la Bête
 • V. Le jardin féerique
  )
 • I. Pavane de la Belle au bois dormant
 • II. Pet Poucet
 • III. Laideronnee, Impératrice des Pagodes
 • IV. Les entreens de la Belle et de la Bête
 • V. Le jardin féerique
 • I. Pavane de la Belle au bois dormant
 • II. Petit Poucet
 • III. Laideronnette, Impératrice des Pagodes
 • IV. Les entretiens de la Belle et de la Bête
 • V. Le jardin féerique
 • Pavane pour une infante défunte

Mario Castelnuovo-Tedesco (1895-1965)

 • Fantasia op. 145

Federico Mompou (1893-1987)

Ástor Piazzolla (1921-1992)

 • Oblivion
 • Adiós Nonino
plaats / lieu

Beeldenstorm
Bergensesteenweg 145 Chaussée de Mons, 1070 Anderlecht (halte / station Clemenceau)

inkom / entrée

vrijwillige bijdrage / contribution bénévole

meer informatie en reservatie / plus d’informations et réservation

secretariaat@beeldenstorm.be • 02 / 523 43 50

24 karaat en plus - concert - 24 februari 2016

24 karaat & plus concert: “Cuisine Française” door Saskia Van Keer (viool) en Tineke Bombeeck (piano)

okt 28, 2015 19:00

“Cuisine Française” door Saskia Van Keer (viool) en Tineke Bombeeck (piano)


 

24 karaat & plus concert: "Cuisine Française" door Saskia Van Keer (viool) en Tineke Bombeeck (piano)

 

programma / programme

Viool & piano (behalve D’un jardin clair: piano solo)

Jean-Marie Leclair:

 • Sonate in D opus 9 nr. 3
  • Un poco andante, Allegro-Adagio, Sarabande: Largo, Tambourin: presto

Gabriel Fauré:

 • Pavane, Romance, Berceuse, Sicilienne

Lili Boulanger:

 • Deux morceaux:
  • Nocturne
  • Cortège

Claude Debussy:

 • Sonate
  • Allegro vivo
  • Intermède
  • Finale

Lili Boulanger:

 • D’un jardin clair

Camille Saint-Saëns:

 • Introduction et Rondo Capriccioso

 

plaats / lieu

Beeldenstorm
Bergensesteenweg 145 Chaussée de Mons, 1070 Anderlecht (halte / station Clemenceau)

 

inkom / entrée

vrijwillige bijdrage / contribution bénévole

 

meer informatie en reservatie / plus d’informations et réservation

secretariaat@beeldenstorm.be • 02 / 523 43 50

24 karaat & plus concert: "Cuisine Française" door Saskia Van Keer (viool) en Tineke Bombeeck (piano)

24 karaat & + concert: Soloprogramma van Ilse La Monaca o. l. v. Pieter Smout

apr 29, 2015 19:00

“Mijn musicale leven”, een soloprogramma van Ilse La Monaca o. l. v. Pieter Smout

Ilse La Monaca neemt je mee op een MUSICALe reis door haar leven. Een soloprogramma dat ze een aantal jaren geleden heeft gemaakt op vraag van de Zwitserse theaters toen ze daar de rol van Tracy Turnblad in de musical Hairspray speelde. Naar aanleiding van het succes van haar rol als Brigitte Broeckx in het tv-programma Buurtpolitie, vond ze het de perfecte timing om haar soloprogramma aan het Belgische publiek voor te stellen.

Ilse zal niet enkel musical nummers brengen maar ook pop en country komen aan bod. Waarom en wat voor een rol deze nummers in haar leven speelde? Dat zal ze met veel passie vertellen!

Een zeer persoonlijk avondvullend programma waarin u deze internationale musicalster beter leert kennen en als dat nog niet genoeg is, brengt ze ook nog een special guest mee!

“Mijn musicale leven”, een soloprogramma van Ilse La Monaca o. l. v. Pieter Smout

 

 

 

 

“Mijn musicale leven”, een soloprogramma van Ilse La Monaca o. l. v. Pieter Smout

 

 

“Mijn musicale leven”, een soloprogramma van Ilse La Monaca o. l. v. Pieter Smout

AFGELAST!: 24 karaat & + concert: Recital zang + piano • Chadia Cambie & Pieter Smout

apr 29, 2015 19:00

Dit concert wordt vervangen door Ilse La Monaca, klik voor meer informatie hier.

Recital zang + piano

zang: Chadia Cambie
piano: Pieter Smout

 

Programma

Chadia brengt een mix van musical, klassiek, Franse chanson, kleinkunst, pop en jazz met werk van o.m. Sondheim, Bernstein, Gershwin, Leo Ferre, Piaf, A.M.G. Smidt, Simone Kleinsma, Wende Snijders, Nat King Cole, Minnie Riperton, e.a.

  24 karaat & + concert reeks: Recital piano • Chadia Cambie & Pieter Smout • deel 5/5

Chadia Cambie, zang

Chadia studeerde aan Studio Herman Teirlinck en de Kleinkunstacademie Amsterdam.
Nadien volgde ze verschillende workshops en cursussen in binnen -en buitenland(tot nu) om zich verder te specialiseren in de stem.
Als creatieve duizendpoot was ze al gauw actief op vele terreinen. Zo werd ze een vaste waarde in tal van Tv-series als jongerenreeks ‘Wat nu Weer’, ‘Spoed’, ‘Familie, ‘De Makelaar’, en speelde ze gastrollen in ‘Samson en Gert’, ‘W817’, ‘FC De Kampioenen’, etc.
Zo kwam ze ook terecht bij de VTM band samen met Dieter Troubleyn en verschillende andere acteurs als Lulu Aertgeerts.
Ook als muzikale gaste werd ze gevraagd voor succesvolle televisieprogramma’s: De ‘Notenclub’, ‘Biebabeloela’, ‘Het Swingpaleis’,’ Just The Two of Us’ met Jo De Poortere(2006),..
Als TV-presentarice kon u haar aan het werk zien als omroepster bij VT4, presentatrice  van ‘Binnen Kijken’ Vitaya en onlangs nog in ‘Lekker Van bij Ons’(2010-2011) eveneens op Vitaya.
Daarnaast verleende ze haar stem voor het inspreken van tekenfilms, reclame-en bedrijfsfilms: ‘Peperbollen’, moeder in ‘Peter Pan’, ‘Rapunzel’ in Shrek,  ‘Happy Feet’, ‘Come a Casa’ spot TV, ‘Kringloopwinkel’, ‘O’Cool’,..
En presenteerde zij verschillende bedrijfsevents: oa. Nespresso, Dimension Data, Roularta, Rimpelrock voor Belgacom.
In de musical en –theaterwereld verdiende Chadia haar sporen: Zij schitterde in tal van musicals als ‘Assepoester’ in ‘Into The Woods’ ih KJT (95’), bij het grote publiek kwam haar doorbraak met ‘Eponine’ in Les Misérables (98’-99’), ‘Marianne’ in ‘Robin Hood(2001-2002),’ Camille’ in ‘Camille Claudel’( 2004-2006)waarvoor ze de eerste Vlaamse musicalprijs won in 2004 voor beste vrouwelijke hoofdrol, ‘Marika’ in operette Frujahrsparade(2006) ‘Katharina Laporte’ in toneelstuk ‘Door De Deur’, ‘Sandra’ in The beautiful Thing’ (2009)
Ze maakte 2  muzikale solo voorstellingen waarvan ze zelf de artistieke leiding voor zich nam:
‘Sound-Heim’ (2008) met moderne bewerkingen van Sondheim songs en ‘Black On Track’(2010) bewerkingen van soul, pop en jazz songs gecombineerd met klassieke muziek.
Sinds 2009 is Chadia zangcoach op de Kunsthumaniora in Brussel voor zowel de musical als de pop/jazz afdeling. Daarnaast begeleidt ze ook individueel mensen die professioneel met stem en presence willen bezig zijn of die zich willen voorbereiden voor audities en toelatingsproeven.
Haar eerste regie als gastdocent deed ze in 2011 voor het Conservatorium van Brussel, afdeling musical. Daar schreef en regisseerde ze het stuk ‘Flight’ voor het eindjaarsproject van het eerste jaar ism Bart Buyle.
Haar grootse troef is haar veelzijdigheid.

Pieter Smout, piano

Pieter Smout werd geboren in 1979 in Mechelen (België). Van 1997 tot 2003 studeerde hij klassieke piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jan Michiels. Intussen verdiepte hij zich in vrije improvisatie bij Kris Defoort en jazz bij Pierre Anckaert.
Sinds 2003 werkt hij als freelance begeleider voor theater, zang, dans, big band, opera en musical. Producties bij De Munt, Koninklijk Conservatorium Brussel, Brussels Philharmonic, Blindman, Lod, Parts, Rosas, Koninklijke Balletschool Antwerpen, Musichall, Joop van de Ende. Projecten met Hannelore Muyllaert, Emile Verstraeten, Hans Mortelmans en Luc Apers.
Optredens in AB, The Music Village, Bozar, Flagey, Concertgebouw Brugge en culturele centra. Sinds 2008 werkt hij als vaste begeleider zang, musical en dans in Sint Pieters Woluwe, Sint Agatha Berchem, Zaventem, Kunsthumaniora Brussel en Parts.

24 karaat & + concert reeks: Recital piano • Chadia Cambie & Pieter Smout • deel 5/5

24 karaat & + concert: Pianorecital • Liebrecht Vanbeckevoort

mrt 25, 2015 19:00

Pianorecital

Liebrecht Vanbeckevoort, laureaat van de koningin Elisabethwedstrijd.

Programma

Liebrecht plays also jazz.
Liebrecht Vanbeckevoort speelt overal ter wereld solo met orkest of met bekende vrienden. Ook met jazz-pianist Jef Neve vormt Liebrecht een succesvol pianoduo met prachtig samenspel, dansend tussen klassiek en Jazz en erg enthousiast onthaald.
Op dit elan gaat hij nu solo door en dus komt deze klassieke virtuoos een aardig stukje swingen in Beeldenstorm.

  24 karaat & + concert reeks: Recital piano • Liebrecht Vanbeckevoort

 

Liebrecht Vanbeckevoort, piano

LIEBRECHT VANBECKEVOORT (°1984) is reeds enkele jaren voortrekker van een nieuwe generatie Belgische pianisten.
Hij vervolmaakte zich tussen 2002 en 2009 achtereenvolgens bij Jan Michiels (Brussel), Menahem Pressler (Bloomington), Russell Sherman (Boston) en Elissó Wirssaladze (München).

Zijn grote doorbraak op de internationale concertpodia kwam er in 2007 : toen werd hij laureaat van de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd waar hij tevens 2 publieksprijzen in ontvangst mocht nemen.
Sindsdien concerteerde Liebrecht Vanbeckevoort wereldwijd op vooraanstaande podia in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zwitserland, Polen, Ierland, Italië, Israël, Jordanië, China, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten zoals Bozar Brussel, Concertgebouw Amsterdam, Salle Pleyel Parijs, Anhaltisches Theater Dessau, Filharmonia Kraków, Museum of Art Tel Aviv, China Hall Shanghai, ZK Matthews Hall Pretoria, Endler Hall Stellenbosch, Jordan Hall Boston, …
Hij was te gast op talrijke muziekfestivals in binnen- en buitenland en was exclusief klassiek artiest tijdens de ‘Night of the Proms’ 2007 in het Sportpaleis van Antwerpen.

Als solist trad Liebrecht Vanbeckevoort op in pianoconcerti van Haydn, Mozart, Beethoven, Chopin, Mendelssohn, Schumann, Liszt, Tchaikovsky, Prokofiev en Rachmaninov, begeleid door voortreffelijke orkesten als het Collegium Instrumentale Brugense, het Nationaal Orkest van België, Brussels Philharmonic, de Koninklijke Filharmonie van Vlaanderen, het Symfonieorkest van Vlaanderen, het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, de Kölner Akademie, het European Union Chamber Orchestra, het Amman Symphony Orchestra, het Kraków Philharmonic Orchestra, de Anhaltische Philharmonie Dessau, de KZN Philharmonic Orchestra Durban, l’Orchestre National d’Ile de France e.a. onder leiding van dirigenten als Callegari, Carlberg, González, Goodwin, Herreweghe, Hrusa, Judd, Levi, Mazzola, Tabachnik, Varga, Weller, Willens en Zollman.
In 2014 staat de integrale uitvoering van de 5 pianoconcerti van Beethoven met Casco Phil o.l.v. Ben Haemhouts op de concertagenda.

Sinds het prille begin van zijn loopbaan, investeert Liebrecht Vanbeckevoort met overgave in enkele waardevolle samenwerkingsverbanden met collegae met diverse achtergronden.
Zo vormt hij een pianoduo met jazz-pianist Jef Neve, waarmee hij reeds tientallen concerten gaf in het kader van hun tournee ‘If Mozart and Monk were brothers’. Als duo worden ze door pers en publiek erg enthousiast onthaald.
Daarnaast werkt Liebrecht Vanbeckevoort regelmatig samen met pianist Severin von Eckardstein  – 1ste laureaat Koningin Elisabethwedstrijd 2003, de Belgische tenor Thomas Blondelle – 2de laureaat Koningin Elisabethwedstrijd 2011, stervioliste Ning Kam – 2de laureaat Koningin Elisabethwedstrijd 2001 en klarinettist Roeland Hendrikx – klarinet-solo van het Nationaal Orkest van België.

Liebrecht Vanbeckevoort is vaak te beluisteren op radio en televisie in binnen- en buitenland en heeft reeds 4 cd-opnames op zijn actief. Zo realiseerde hij in 2008 zijn eerste solo-album ‘A Tribute to Felix Mendelssohn’ en in 2009 een 2de solo-album gewijd aan Robert Schumann. Eind 2011 verscheen – in opdracht van Klara – zijn derde cd, gewijd aan Franz Liszt (Et’cetera) met o.m. de twee pianoconcerti i.s.m. Brussels Philharmonic o.l.v. Enrique Mazzola. Deze Liszt-cd werd tevens bekroond door ‘Klassiek Centraal’ met een Gouden Label.
Zijn vierde cd, een ‘Lied’-cd, nam hij eind 2012 op met Thomas Blondelle.
Deze opnames worden, tesamen met concertuitvoeringen, regelmatig uitgezonden door radio Klara, Musiq’3, Radio 4, Radio France, BBC Radio 3, Classic FM South Africa, e.a. Voor Canvas maakte Liebrecht Vanbeckevoort in het Concertgebouw Brugge een televisie-opname rond Franz Liszt in het kader van het Lisztjaar 2011.

Sinds 2013 is Liebrecht Vanbeckevoort als docent verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (NL). Vanaf september 2014 zet hij deze functie verder aan de LUCA School of Arts in Leuven.
Meer info op: www.liebrechtvanbeckevoort.com

 24 karaat & + concert reeks: Recital piano • Liebrecht Vanbeckevoort

24 karaat & + concert: Quatre-mains jazzpiano • deel 3/5

feb 25, 2015 19:00

Quatre-mains jazzpiano

piano: Stijn Wauters
piano: Dirk Van der Linden

 

Programma:

Tribute to Duke Ellington

“Carolina Shout” – James P. Johnson (Stijn)
“Do Nothin’ Till’ You Hear From Me” – Duke Ellington (Dirk)
“Rockin’ In Rhythm” – Duke Ellington (Stijn)
“Solitude” – Duke Ellington (Dirk)
“Just Squeeze Me” – Duke Ellington (Dirk)
“Prelude To A Kiss” – Duke Ellington (Stijn)
“Perdido” – Juan Tizol (Duo)
“Don’t Get Around Much Anymore” – Duke Ellington (Duo)
“In A Sentimental Mood” – Duke Ellington (Duo)
“It Don’t Mean A Thing If It Ain’t Got That Swing” – Duke Ellington (Duo)
“C Jam Blues” – Duke Ellington (Duo)
“Take The A Train” – Billy Strayhorn (Duo)

 

beeldenstorm_recital_concert_reeksen_Stijn-Wauters_Dirk-Van-der-Linden_recto

 

Stijn Wauters, piano

Stijn ontdekte al vrij jong Oscar Pederson en was gefascineerd door zijn virtuositeit en swing. Naast klassieke piano studeerde hij con brio af voor jazzpiano aan het Conservatorium Antwerpen. Intussen geeft hij voltijds les aan academies en kunsthumaniora en speelt hij in diverse jazzgroepen, met podium in culturele centra, nachtelijke rock-cafés, jazzfestivals … met o.a. ‘Daddy’s Darlings & the Big Bang Boys’.
In 2008 kaapte Stijn tijdens de Jazz Cat Rally de Big Joe Pelsmaeker Award weg, de prijs voor beste solist, met het Marcelo Moncada Quartet.
Stijn Wauters is pianist van The Boonx, The Smoky Midnight Gang, The Foodlums en The Big Ooh-bop-sh’bam.

 

Dirk Van der Linden, piano

Dirk Van der Linden speelt Hammondorgel, gitaar, piano en bas, is buiten muzikant leraar, pro- ducer en componist ook de vertegenwoordiger voor Hammond Suzuki in België, Nederland en Luxemburg.
In 1989 besluit Dirk Van der Linden beroepsmuzikant te worden. Hij speelt bij verscheidene jazzformaties in zowel binnen- als buitenland. Dirk Van der Linden is volledig autodidact.
Hij werkte herhaaldelijk voor Radio en Televisie in binnen- als buiten- land.
Hij trad meerdere malen op in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Italië, Wales, Schotland, Hongarije, Finland, Denemarken, Noorwegen, op Ibiza, Nieuw Zeeland, Guadeloupe en Amerika.
Hij werkte samen met o.a. Clark Terry, Toots Thielemans, Deborah Brown, Red Holloway, Dan Barrett, Howard Alden, Tom Baker, Mike Carr,Frank Roberscheuten, Frits Landsbergen, Eddie Locke, Bruce Adams, Bob Barnard, Leroy Jones, Teddy Edwards, Charlie Gabriel, Mark Braud, Bob Mover, Gary Smulyan, Carlo d’ Wys, Gianni Basso, Andy Cooper, Patrick Artero, John Barnes, Andy Cooper, Joe Muranyi, Charlie Antolini, Mighty flea Conners, David Paquette, Lilian Boutté, Danny Doriz, Mandy Gaines, Jesse van Ruller, Joke Bruys e. a.
Dirk is te horen op een 30 tal CD’s.

 

 beeldenstorm_recital_concert_reeksen_Stijn-Wauters_Dirk-Van-der-Linden_verso

24 karaat & + concert: Recital zang + piano • deel 2/5

nov 26, 2014 19:00

Recital zang + piano

sopraan: Nora Khallouf
piano: Saskia Van Herzeele

De Italiaanse Opera uit de 19de eeuw heeft het publiek een aantal onvergetelijke opera’s geschonken die op geen enkel moment van het repertoire zijn verdwenen en tot op de dag van vandaag in ’s werelds voornaamste operahuizen worden opgevoerd, met Verdi en Puccini als bekendste namen. Naast aria’s uit Rigoletto, La Bohème en Suor Angelica komen echter ook een aantal andere componisten aan bod. Zo beginnen we het programma met Bellini, die een ontegensprekelijke invloed heeft uitgeoefend op de jonge Verdi om ten slotte te eindigen bij Mascagni, de minder bekende tijdgenoot van Puccini, waarvan u twee pareltjes worden gebracht.

Lyrische sopraan Nora Khallouf bracht tijdens haar studie Kunstwetenschappen aan de VUB vele uren door in haar bevlogen onderzoek naar de opera’s van Verdi en Puccini en geeft de aanwezigen die dag dan ook met veel plezier een korte inleiding bij het programma. Tegelijkertijd keert zij hiermee terug naar het beginpunt van haar zangcarrière, dat geworteld is in belcanto en waar zij als geen ander de idioomspecifieke gevoeligheden en nuances van kent. Samen met de gepassioneerde pianiste Saskia Van Herzeele brengt zij u maar al te graag in vervoering met dit indrukwekkende en ontroerende portret van een hele Italiaanse generatie.

 

Programma:

Deel I: Bellini en Verdi

Bellini

 • Lied:
  • Ma Rendi Pur Contento
  • Per Pieta
 • Opera:
  • Oh Quante Volte (aria van Giulietta uit I Capuletti ed i Montecchi)

Verdi

 • Lied:
  • Non t’Accostare All’Urna
  • Deh Pietoso Oh Addolorata
 • Opera:
  • Caro Nome (aria van Gilda uit Rigoletto)

*eventueel korte Pauze*

 

Deel II: Puccini en Mascagni

*instrumentaal intermezzo*  – piano

 

Puccini

 • Sì, Mi Chiamano Mimì (aria van Mimì uit La Bohème)
 • Senza Mamma (aria van Angelica uit Suor Angelica)

Mascagni

 • Opera:
  • Io Pingo (aira van Iris uit Iris)
  • Un Dì Ero Piccina (aria van Iris uit Iris)

Bisnummer: Luigi Arditi – Il Bacio / O mio babbino caro – Puccini

 

24 karaat & + concert reeks: Recital zang + piano • deel 2/5

 

Nora Khallouf, sopraan

De  lyrische sopraan Nora Khallouf (°1986) groeide als kind van een Nederlandse moeder en een Syrische vader op in België. Als jong meisje volgde zij viool en gitaar aan de plaatselijke muziekacademie en werd zo gebeten door de muzikale microbe.

Toen zij als twintigjarige bij muziektheater Transparant  auditeerde voor een plaats in het koor voor voorstellingen van Händels Samson werd zij prompt geselecteerd om de vrouwelijke hoofdrol Delila voor haar rekening te nemen. Hierop besliste zij een gedegen vocale opleiding te starten aan het Conservatorium te Leuven in de klas van Bart De Kegel, waar zij zich tot op heden vervolmaakt.

Onder zijn leiding werd zij in 2009 eerste laureate van het Dexia Classics Concours, waarop ze werd uitgenodigd een recital te verzorgen in de Koninklijke Muntschouwburg. Ook kreeg zij de kans masterclasses te volgen bij Lemmenseredocente Lieve Vanhaverbeke, Nederlandse bariton Maarten Koningsberger, de Amerikaans-Italiaanse stemcoach Diane Forlano, verbonden aan de Royal Academy te Londen en het Conservatorium van Den Haag, en ook bij de Canadese sopraan Lyne Fortin die op internationaal niveau een zeer indrukwekkende carrière geniet.

Nora Khallouf vertolkte inmiddels reeds verscheidene operarollen waaronder Rossini’s Berenice uit L’Occasione fa il ladro en Clarina uit diens Il Cambiale di Matrimonio. Zij kreeg de kans een aantal belangrijke Mozartrollen aan haar repertoire toe te voegen zoals Fiordiligi (uit Così fan Tutte) en Donna Elvira (uit Don Giovanni), en vertolkte de hoofdrol in Pietro Mascagni’s Zanetto, dat door critici zeer enthousiast onthaald werd omwille van de beklijvende en zeer mature vertolking.

Ook stortte zij zich met een groot enthousiasme in het concertleven. Zo trad ze bijvoorbeeld op in de Amuz in Antwerpen met Mozarts Exultate Jubilate en werd twee opeenvolgende jaren gevraagd voor het nieuwjaarsconcert georganiseerd door de stad Ninove. Verder trad Nora Khallouf intussen ook meermaals op met het Koninklijke Knapenkoor Cantate Domino o.l.v. David De Geest : zo zong zij Mozarts Krönungsmesse, het Requiem, dat werd uitgebracht op CD, en Charpentiers Te Deum.
Naast opera en oratorium, heeft zij zich met diepe interesse toegelegd op het Franse en Duitse liedrepertoire en gaf dan ook al vaak concerten op culturele podia in België en Nederland met zeer kwetsbare en intieme portretten van componisten als Richard Strauss, Gabriel Fauré en Johannes Brahms.

In 2010 werd zij geselecteerd om deel te nemen aan het Francesco Viñasconcours en het Concours Aragall te Barcelona en maakte zij deel uit van de groep beloftevolle zangers die het Euregio-concours in Duitsland in 2011 naar voren schoof. Tijdens het Musico Liedconcours te Amsterdam in 2012 werd zij geprezen om haar brede repertoirekeuze, vocale beheersing en doorvoelde interpretatie. Zij werd zopas gevraagd om de muzikale omlijsting op zich te nemen van de uitreiking van de Jacques De Leeuwprijs voor Jong Toptalent en zong er Violetta’s aria uit Verdi’s La Traviata.

Zij rondde net de tweejarige specialisatieopleiding Master of Music aan het Conservatorium van Tilburg in Nederland, waar zij na een strenge selectieprocedure werd toegelaten tot de klas van docente Hanneke Kaasschieter. Deze beloftevolle jonge sopraan staat daarmee op de drempel van een mooie toekomst in de klassieke muziek en hoopt dat u door haar liefde voor deze schitterende melodieën een wereld vol emotie hoort opengaan zoals die voor ons werd neergeschreven door de grote componisten van weleer.

 

Saskia Van Herzeele, piano

Saskia Van Herzeele (°1988) kreeg haar eerste pianolessen op zesjarige leeftijd van Catharina Leijnse. Al gauw bleek dat de muziek een bijzondere plaats in haar leven zou gaan innemen. Tussen haar tiende en achttiende levensjaar nam ze vijf maal deel aan de Cantabile Pianowedstrijd. Ze werd telkens laureate en won ook meermaals de Emmanuel Durlet-prijs voor haar uitvoering van het opgelegd werk. Op die manier kon ze aan diverse pianorecitals meewerken over heel Vlaanderen.

Samen met Robin Van Heghe (viool) en Renke Van Impe (cello) vormt Saskia een pianotrio. Ze wonnen een eerste prijs op de Dexia Classics-wedstrijd in 2006 en kregen zo de kans om heel wat recitals te verzorgen.
Saskia volgde piano- en kamermuziekstages bij Jan Vermeulen, John Whitelaw, Saskia Boon en Daniel Blumenthal.
In 2011 studeerde ze af als psychologe aan de K.U. Leuven. In datzelfde jaar werd ze toegelaten tot de klas van Daniel Blumenthal aan het conservatorium van Brussel waar ze de opleiding piano volgt. Inmiddels brengt ze ook zelf haar liefde voor muziek over in pianolessen aan zowel kinderen als volwassenen en verdiept ze zich in de invloed van muziek op de menselijke psyche bij verschillende doelgroepen.

 

24 karaat & + concert reeks: Recital zang + piano • deel 2/5

24 karaat & + concert reeks: Recital zang + piano • deel 2/5

24 karaat & + concert: Recital viool + piano • deel 1/5

okt 22, 2014 19:00

Recital viool + piano

viool: Isabelle Decraene
piano: Pieter Smout

 

Programma

° Sergei Prokofiev: 5 Melodieën, op. 35

1. Andante
2. Lento ma non troppo
3. Animato, ma non allegro
4. Andantino, un poco scherzando
5. Andante ma non troppo

° Béla Bartok, Rapsodie n° 2, Sz. 90

1. Lassu
2. Friss

° César Franck, sonate in la mineur

I. Allegretto ben moderato
II. Allegro
III. Recitativo-Fantasia: Ben moderato
IV. Allegretto poco mosso

 

24 karaat & + concert: Recital viool + piano

 

Isabelle Decraene, viool

Isabelle Decraene studeerde aan de Koninklijke Conservatoria Brussel en Antwerpen. Zij is violiste bij het Symfonie Orkest Vlaanderen. Als freelancer werkt zij samen met diverse Belgische ensembles zoals Brussels Philharmonic, Ensemble Musiques Nouvelles en tal van andere formaties. Haar interesse voor andere muzikale culturen uit zich in projecten zoals The Med Orchestra (muziek uit het hele Middellandse zeegebied), waarmee zij optrad in BOZAR in het kader van het Festival DaBa Maroc. De Argentijnse tango neemt een bijzondere plaats in. Door samenwerkingen met musici van Quinteto El Después, Ramiro Gallo, Kay Sleking enz. nam ze het initiatief om Melting Point op te richten. Ook in haar samenwerking met o.a. Braziliaanse en Marokkaanse muzikanten kleurt Isabelle graag buiten de lijntjes van de klassieke muziek.

Pieter Smout, piano

Pieter Smout werd geboren in 1979 in Mechelen (België). Van 1997 tot 2003 studeerde hij klassieke piano aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jan Michiels. Intussen verdiepte hij zich in vrije improvisatie bij Kris Defoort en jazz bij Pierre Anckaert.
Sinds 2003 werkt hij als freelance begeleider voor theater, zang, dans, big band, opera en musical. Producties bij De Munt, Koninklijk Conservatorium Brussel, Brussels Philharmonic, Blindman, Lod, Parts, Rosas, Koninklijke Balletschool Antwerpen, Musichall, Joop van de Ende. Projecten met Hannelore Muyllaert, Emile Verstraeten, Hans Mortelmans en Luc Apers.
Optredens in AB, The Music Village, Bozar, Flagey, Concertgebouw Brugge en culturele centra. Sinds 2008 werkt hij als vaste begeleider zang, musical en dans in Sint Pieters Woluwe, Sint Agatha Berchem, Zaventem, Kunsthumaniora Brussel en Parts.

 

24 karaat & + concert: Recital viool + piano

 24 karaat & + concert: Recital viool + piano

“Marnay Chante” door Kurt Du Tré

okt 16, 2014 19:00

Presentatie audiovisueel project van Kurt Du Tré met een optreden van Constanza Guzmán /
Présentation d’un projet audiovisuel de Kurt Du Tré et un concert de Constanza Guzmán

KurtDuTre

[NL]
In 2012 werd Kurt Du Tré uitgenodigd voor een residentie van 2 maanden in CAMAC in Marnay-sur-Seine (Fr.). Hij maakt er een reeks opnames met dorpsbewoners die liederen zingen die in hun geheugen geprent staan als iconen van hun persoonlijke levensgeschiedenis en die meteen tonen hoe zingen een emotionele en psychologische omwenteling in iemand teweeg kan brengen, in tegenstelling tot de eerdere rationele verbale communicatie over dit soort levenservaringen.
Het project, dat gerealiseerd werd i.s.m. Beeldenstorm vzw en CAMAC ( Marnay-sur-Seine, Fr. ) is op 16 oktober te ervaren in Beeldenstorm in de vorm van een tweeledige videoprojectie.
http://www.lest-eclair.fr/article/a-la-une/ils-racontent-leurs-histoires-en-chansons-pour-la-camera
Deze vertoning wordt omkaderd door een concert van de Chileens-Belgische zangeres Constanza Guzman, die tijdens haar vele reizen in Latijns Amerika inspiratie putte uit het werk van de grote “cantautores” zoals Violeta Parra, Silvio Rodriguez, Victor Jara of Chico Buarque.
https://myspace.com/constanzaguzman

ConstanzaGuzman

WAAR/OU:
Beeldenstorm vzw
Bergensesteenweg 145 Chaussée de Mons
1070 Anderlecht

WANNEER/QUAND:
Donderdag 16 oktober 2014 om 19 uur
Jeudi le 16 octobre 2014 à 19 heures

WAT/QUOI:
Presentatie audiovisueel project met een optreden van Constanza Guzmán
Présentation d’un projet audiovisuel et un concert de Constanza Guzmán
https://myspace.com/constanzaguzman.music/songs
http://www.latinofilmfestival.be/cont/agenda/agenda_sola_be.php?idField=30

INFO:
secretariaat(apenstaart)beeldenstorm(punt)be
Tel.: 02 523 43 50

inkom: vrijwillige bijdrage
entrée: contribution bénévole

 

[FR]
En 2012 Kurt Du Tré a été invité pour une résidence de 2 mois au CAMAC à Marnay-sur-Seine en France. Il y fait une série d’enregistrements avec les villageois qui chantent des chansons gravées dans leur mémoire sous forme d’icônes de leurs histoires de vie personnelle et montre tout de suite comment chanter peut apporter un bouleversement émotionnel et psychologique d’une personne en contraste avec, précédemment rationnelle, la communication verbale de ce genre d’ expériences de la vie.
http://www.lest-eclair.fr/article/a-la-une/ils-racontent-leurs-histoires-en-chansons-pour-la-camera !
Le résultat du projet, réalisé en collaboration avec Beeldenstorm vzw et CAMAC ( Marnay-sur-Seine, Fr. ) peut être vu le 16 octobre à Beeldenstorm sous forme d’une projection vidéo en deux parties. ! Cette séance sera encadrée d’un concert de la chanteuse Bruxelloise-Chiléenne, Constanza Guzman, qui a durant ses voyages multiples en Amérique Latine retracé les racines des grands “cantautores” comme Violetta Parra, Silvio Rodriguez, Victor Jara ou Chico Buarque.
https://myspace.com/constanzaguzman

 

24 karaat & + concert: Melting Point met tango en nieuw werk

jun 10, 2014 19:00

Melting Point - 10-06-2014

[NL]

Bont internationaal gezelschap dat versmelt tot een wervelende tango.

Beeldenstorm

Bergensesteenweg 145, 1070 Anderlecht
Toegangsprijs: vrijwillige bijdrage – senioren, werklozen en uitkeringsgerechtigden: gratis
reservatie: 02/523.43.50

Melting Point is een bont internationaal gezelschap van vijf musici die hun diverse muzikale grondstoffen laten versmelten tot een wervelende tango. De zinderende kracht van Piazzolla’s muziek – een smeltkroes van Argentijnse folklore, tango, jazz, Bach en hedendaagse klassieke muziek – vormt het kloppende hart dat de muzikanten met elkaar verbindt. Hun debuut in het voorjaar van 2012 smaakte naar meer: het kwartet werd een kwintet, en Melting Point was geboren!

Vol passie gooien Gerardo Agnese (bandoneon), Isabelle Decraene (viool), Griet Grypdonck (piano), Benjamin Sauzereau (gitaar) en Joris Vanvinckenroye (contrabas) zich in dit wonderbaarlijke Argentijnse avontuur.

 

[FR]

Compagnie internationale bigarrée qui fusionne les genres en un tango tourbillonnant.

Beeldenstorm
Chaussée de Mons 145, 1070 Anderlecht
Entrée: contribution volontaire – personnes âgées, au chômage et bénéficiaires: gratuit
réservation: 02/523.43.50

Melting Point est une compagnie internationale composite de cinq musiciens qui mélangent leurs divers talents en un tango endiablé. La force renversante de la musique de Piazzolla – un cocktail de folklore argentin, de tango, de jazz, de musique de Bach et de musique classique contemporaine – forme le cœur battant qui relie les musiciens entre eux.
Leurs débuts au printemps 2012 étaient prometteurs: le quartet devint quintet, Melting Point était né!

C’est avec passion que Gerardo Agnese (bandonéon), Isabelle Decraene (violon), Griet Grypdonck (piano), Benjamin Sauzereau (guitare) et Joris Vanvinckenroye (contrebasse) se sont jetés dans cette merveilleuse aventure argentine.

logo podium logo ASCW

www.aanbodpodium.be & www.sociaalcultureel.be

“Klokkenluiders” • dansfilm met live muziek • Kaat De Windt

mei 30, 2013 20:00

“Klokkenluiders” • dansfilm met live muziek

Naar aanleiding van de viering 1000 jaar Sint Guido en het millennium van Anderlecht realiseert Beeldenstorm een dansfilm met kinderen uit het Gemeentelijk Basisonderwijs van de Gemeente Anderlecht. Volgens de annalen staat Sint Guido bekend voor zijn liefde voor dieren en is hij de patroonheilige van de “klokkenluiders”, oorspronkelijk de melders van onheil, nu veelal de aanklagers van misstanden.

thema:

“Waar het dier het kind raakt, waar het dier in de mens, het kind in de mens raakt”

Aan Kaat De Windt, componiste in residentie, werd gevraagd om voor dit project muziek te creëren.
Kaat De Windt componeert voor hedendaagse muziek-ensembles, voor dans-, film- en theaterprojecten.
Zij gaf ook vorm aan enkele eigen projecten zoals o.a. “White Wine Dark Grapes” (hedendaagse jazz) en “Waves” (muziektheater) waarbij ze ook reeds samenwerkte met zangeressen Isnelle Da Silveira en Angélique Willkie, bassist Mirko Banovic en altviolist Jeroen Robbrecht.
Voor deze gelegenheid komen deze muzikanten, die ondertussen hun sporen verdienden in diverse formaties, weer samen vervoegd door enkele andere rijkelijk ervaren musici waaronder drummer/percussionist Etienne Plumer, violist Pieter Jansen en cellist Romek Maniewski.

muziek:

compositie, piano: Kaat De Windt,
zang: Isnelle Da Silveira en Angélique Willkie,
basgitaar/arrangement bas: Mirko Banovic,
percussie, arrangement en compositie sonore installatie: Etienne Plumer,
strijkers: Jeroen Robbrecht, Pieter Jansen en Romek Maniewski.

choreografie:

Anne-Lore Baeckeland docente verbonden via de Academie voor Woord, Muziek en Dans
van de Academie van Anderlecht aan het kunsteducatieve project van Beeldenstorm.

dans:

De Kinderen van de Gemeentelijke Basisscholen van Anderlecht vertolken “de dans”.

film:

Greg Delannay en Sem Bucman verwerkten alles op film.

 

concert:

reservatie:

02/523.43.50 • www.beeldenstorm.be

toegang:

Vrijwillige bijdrage

Gratis:

Kuregemenaars, senioren, werklozen en steuntrekkers

 

repetities:

24 karaat & + concert: Màrquez Ensemble • Ethno-Jazz

apr 17, 2013 16:30

concert: Màrquez Ensemble

 

Programma/Programme

 • 1 “La llegada” (Their are coming)
 • 2 “Hoyos Negros” (Black Holes in the space black holes in the mind)
 • 3 “Afro Blue”
 • 4 “Llanto en la Sierra” (Crying in the Mountain)
 • 5 “Hermanos” (Brothers)
 • 6 “Lamento” Howling
 • 7 “Netotilo Epcoatl” (Dance of the death mothers)
 • 8 “Aladino”
 • 9 “Que pasta con el condor?”

Featuring

 • Luiz Márquez: composicions, ethnic instruments, sax and harp
 • Renato Márquez: violin &guitar
 • Eric Neels: guitar
 • J.L. Montiel: bass guitar & vocals
 • Cachi Acosta: percussion

Luiz Márquez launched the music
movement know as MEZCAL, a sound
of Ethno-Jazz in which ancient pre-
Columbian instruments enters into
a dialogue with the modern world.
Talking the power of nature as his
starting point, he uses a wide range
of wind instruments, from
sea-nails shells to saxophones.
Benjamin Tollet – Brussel News  Jan-‘11

Plaats/Lieu
Beeldenstorm vzw
Bergensesteenweg 145
Chaussée de Mons
1070 Anderlecht

Prijs/Prix
vrijwillige bijdrage/contribution volontaire

Kuregemenaars, senioren, werklozen en steuntrekkers: gratis/
personnes âgées, au chômage et bénéficiaires: gratuit

Reservatie/Réservation
02/523.43.50
www.beeldenstorm.be