Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

24 karaat & plus concert: “Grands Classiques de la Chanson Française” • Chadia Cambie en Pierre Anckaert

wo, 26 Apr 2017 - 19:00 - 22:00

“Grands Classiques de la Chanson Française” • Chadia Cambie en Pierre Anckaert

Dit concert wordt vervangen door:

“Songs in the Key of life” • Helena Fontyn (zang) en Pierre Anckaert (piano, gitaar)

Programma

Een ode aan de wondermooie muziek van Stevie Wonder en andere parels.

“Songs in the Key of life” • Helena Fontyn (zang) en Pierre Anckaert (piano, gitaar)

De muziek van Stevie Wonder heeft alle ingrediënten van het leven in zich: passie, engagement, vreugde, verdriet en natuurlijk liefde! In zijn meer dan 50-jarige carrière schreef hij een indrukwekkend oeuvre bij elkaar dat vele muzikanten en mensen over de hele wereld heeft geïnspireerd. Daarnaast bestaat er natuurlijk nog een schat aan prachtige songs die ons na aan het hart liggen en die we het publiek zeker niet willen ontzeggen. Helena Fontyn (zang) deelt in dit programma graag haar passie voor deze muziek met jullie. Met veel enthousiasme brengt ze de nummers die haar het meest beroeren: zijn hits, maar zeker ook minder bekende parels, in intieme en persoonlijke bewerkingen. Samen met Pierre Anckaert (piano, gitaar, zang) staat er een gedreven en gepassioneerd duo op het podium. Je zal ontroerd en betoverd worden door mooie melodieën en verrassende harmonieën en soms zal je willen opspringen om mee te dansen! Doen, want muziek is zoals het leven zelf: steeds verrassend en altijd in beweging!

“Songs in the Key of life” • Helena Fontyn (zang) en Pierre Anckaert (piano, gitaar)

 

 

Helena Fontyn, zang

Mijn passie voor muziek en zingen werd al duidelijk in mijn zeer prille jeugdjaren, zingend en dansend op de salontafel. Op mijn twaalfde, helemaal in de ban van Sandra Kim, richtte ik de ludieke a capella groep ‘Trio Grande’ op en wat weinig ambitieus begon, eindigde in ’95 met een twee jaar durende internationale tournée aan de zijde van De Nieuwe Snaar.

In 1999 rondde ik m’n studies Jazz en Lichte Muziek af aan het Conservatorium van Antwerpen. Sindsdien geef ik zangles en workshops in verschillende scholen en culturele centra.

De afgelopen 20 jaar zong ik in binnen- en buitenland, op podia en in studio’s samen met nationale en internationale artiesten waaronder Marco Borsato, Scorpions, Natalia, Admiral Freebee, Barbara Dex, Lionel Richie, Anastacia, Michael McDonald en Nile Rogers. Mijn stem is ook te horen in tal van reclamespots en radio-jingles.

Naast freelance werk, heb ik ook heel wat eigen projecten opgestart waarin zowel jazz standards, pop-covers als eigen songs en arrangementen een plaats krijgen.

Mijn samenwerking met o.a. Boom Big Band en The Belgium Jazz Big Band bewijzen dat swingen in mijn bloed zit! Mijn grote liefde voor jazz is nooit ver weg in mijn repertoire.

www.helenafontyn.be

Pierre Anckaert, piano

Pierre Anckaert’s repertoire bestaat uit moderne eigen composities, met referenties  naar klassiekers uit de jazz (Chick Corea en Clare Fisher) en uit de klassieke muziek (Ravel en Debussy). Daarnaast biedt zijn muziek avontuurlijke interpretaties van traditionele Cubaanse artiesten als Gonzalo Rubalcaba en Papo Luca, wat een echt Latin gevoel creëert.

Pierre Anckaert speelt zijn composities meestal samen met zijn trio, maar hij is ook altijd te vinden voor nieuwe samenwerkingen. Naar aanleiding van de verschillende prijzen die het Pierre Anckaert trio in 2007 won (eerste prijs Jazz Hoeilaart en de SABAM Artistieke promotie prijs), nam Anckaert samen met Hendrik Vanattenhoven op de contrabas en David Barker op drums in 2008 zijn eerste album op genaamd ‘Candide’.  Hiermee toerden ze in België, Spanje en Portugal.

In 2009 experimenteert Anckaert met de mogelijkheden van kamermuziek. Hij brengt samen met Brussels Chamber Orchestra de cd “Strings Attached, Pierre Anckaert Quintet & Brussels Chamber Orchestra” uit en toert in België en de VS.

Twee jaar later componeert Anckaert een viertal electric jazz nummers met zijn trio, die dan vervolgens radicaal herwerkt werden door Monkey Robot  (alias Louis Van De Leest & Eric Paquet). Er werd ook samengewerkt met zangers AHU (One Handed Music, het eerste Flying Lotus album), Carina Andersson (stem achter 4 Hero’s “Les Fleurs”) en Miles Bonny (MPM, DJ Day). In 2009 verscheen het album “74 Miles Away”.

www.muziekcentrum.be

www.pierreanckaert.com

Gegevens

Datum:
wo, 26 Apr 2017
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

beeldenstorm
bergensesteenweg 145
anderlecht, brussel 1070 België
Telefoon:
+32(0)2/523.43.50
Website:
www.beeldenstorm.be