Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

3 INSPIRATIEDAGEN Omgaan met Armoede • Hoe armoede begrijpen?

21 maart - 09:45 - 16:30

Aan alle medewerkers van de vrijzinnige verenigingen en van deMens.nu, Aan alle medewerkers van de vrijzinnige verenigingen en van deMens.nu, professionelen en vrijwilligers,

Ongelijkheid, sociale uitsluiting & armoede raakt ons als vrijzinnig humanisten allemaal. We worden er dagelijks mee geconfronteerd op de straat, in de media, in onze kennissenkring of in het kader van onze professionele werking. Armoede is bittere ernst en belemmert fel de kans op zelfontplooiing, individuele vrijheid en een menswaardig bestaan. Het thema kan ons dan ook niet koud laten.
Vele mensen proberen verandering te brengen. Ze maken op die manier begrippen zoals engagement en solidariteit tastbaar in de dagelijkse praktijk. Het is jammer om te moeten vaststellen dat de armoedecijfers in verschillende rapporten geen positieve evolutie weergeven.
Zijn we wel voldoende vertrouwd met de vele facetten van armoede? Hebben we aan onze mensenkennis en opleiding voldoende houvast om echt het verschil te maken? Hebben we voldoende zicht op de verschillende vormen van uitsluiting? Hoe kunnen we dit ombuigen? Hoe zouden we meer kunnen betekenen voor mensen in armoede, die we in onze werking ontmoeten?
DeMens.nu nodigt u uit om tijdens drie inspiratiedagen samen na te denken, inzicht te verwerven en ervaringen uit te wisselen.

21 maart 2018 – Hoe moeten we armoede begrijpen?
Herfst 2018 – Wat kunnen we zelf doen?
Lente 2019 – Wat zijn onze standpunten ten aanzien van ‘het beleid’?


 

Gegevens

Datum:
21 maart
Tijd:
09:45 - 16:30
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

huisvandeMens Brussel
Telefoon:
02 242 36 02
Website:
www.deMens.nu