Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GEANNULEERD WEGENS CORONA 24 karaat & plus concert: Trio Aries

28 oktober 19:00

Trio Aries
  • Wouter Valvekens (piano)
  • Alice Van Leuven (viool)
  • Paul Heyman (cello)
programma
  • Arnold Schönberg : Verklärte nacht Op. 4 (arrangement voor pianotrio door Steuermann)
  • Franz Schubert : Trio nr. 2 in Es-groot Op. 100

Drie jonge Belgische muzikanten, violiste Alice Van Leuven, cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens hebben elkaar gevonden in het Trio Aries, vanuit hun passie voor kamermuziek en meer bepaald het pianotrio. Zij kregen elk een brede opleiding, zowel als solist als kamermuzikant, in drie wereldvermaarde instituten: Alice in de Universität der Künste in Berlijn, Paul in de Zürcher Hochschule der Künste in Zürich en Wouter in de Royal Academy of Music in Londen. 

Aries is de Latijnse naam van het sterrenbeeld van de ram. De leden van het trio zijn namelijk niet bang om hun jonge en frisse visie over muziek met volle energie op het publiek los te laten. Ze gebruiken daarvoor een breed repertoire, van klassiek tot hedendaags. Het verhaal van de componist krijgt extra expressie doorheen hun zoektocht naar verschillende elementen waaronder de groove, de synthese tussen klankkleur en timing, die eigen is aan elk muziekstuk. 

Het trio Aries won in februari 2020 de kamermuziekwedstrijd Supernova georganiseerd door radio Klara in Bozar. Ze kregen daarbij een speciale prijs met een CD-opname, aangeboden door de organisatie Beeldenstorm, waar het trio ook artiest in residentie is. “Ze hebben Zaal M van de Bozar in vuur en vlam gezet!” titelde Laurent Graulus op 2 februari zijn kroniek bij Musiq’3

Het trio is sinds het seizoen 18/19 actief en werd geprogrammeerd om recitals te geven op o.a. het festival BxlSurScène, de concertreeks Espace Garage in Ottignies, het festival Klassiek Leeft Jong in Knokke, het festival Midi-Minimesde Zomer van Sint-Pieter in Leuven, het Klarafestival in Bozar, OdeGand in Gent, Klara in de Singel in Antwerpen, Klassiek in de Abdij in Jette en nog meer (zie agenda). In augustus 2020 hebben ze het pianokwartet van Brahms op.25 uitgevoerd met Josef Kluson, lid van het Prazak Quartet naar vraag van Guy Danel, artistiek directeur van het Festival en Poitou (Frankrijk) . 

Vrijwillige bijdrage
bergensesteenweg 145
anderlecht, brussel 1070 België
+32(0)2/523.43.50
www.beeldenstorm.be

geen berichten meer mogelijk