Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

24 karaat & plus concert: Phoenix Trio – Lieve Schuermans (fluit) Simon Turner (cello) Ivan Couëffé (piano)

wo, 27 nov 2019 - 19:00 - 22:00
Phoenix Trio
 • Lieve Schuermans – fluit/flûte
 • Simon Turner – cello/violoncelle
 • Ivan Couëffé – piano
Programma/Programme
 • Frits CELIS
  • Odissea I op. 66 voor fluit, cello en piano
 • Francis POULENC
  • Sonata voor fluit en piano
 • Claude DEBUSSY
  • Sonata in d voor cello en piano
 • Wim HENDERICKX
  • Sacred Places II voor fluit, cello en piano (creatie)
 • George CRUMB
  • Vox Balaenea voor fluit, cello en piano

 

 

 

Lieve Schuermans is sinds 1994 fluit-solo bij het gerenomeerde Brussels Philharmonic, werkzaam op internationale podia, met o.a. tournees door Japan, de Verenigde Staten en Canada, opnames voor Deutsche Grammofon en de begeleiding van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd. Zij was gast-fluitist in tal van orkesten en speelde onder grote dirigenten zoals Valery Gergiev.
Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en behaalde het Hoger Diploma Fluit en Kamermuziek aan het Conservatorium van Brussel. Na een wereldwijde selectie was ze in 1990-1991 ‘Artist in Residence’ aan het “Banff Centre for the Arts” in Canada.
Als solist en kamermusicus, heeft ze opgetreden in de meeste Europese landen, Canada en de Verenigde Staten. Veel van deze concerten werden uitgezonden door o.a. VRT, RTBF, BBC, CBC en Radio Canada. Naast het symfonische repertoire is ze zeer toegewijd aan de muziek van de XXste en XXIste eeuw. Als stichtend lid van het Phoenix Trio speelde ze creaties tijdens de festivals van hedendaagse muziek en verleent graag haar medewerking aan Master-classes voor jonge componisten.

Simon Turner is al 15 jaar cello-solo bij het Hallé-orkest in Manchester. Met dit beroemde orkest ondernam hij concert-tournees in China, Zuid-Amerika en gans Europa. De jaarlijkse ‘Proms’ in Londen en het ‘Edinburgh Festival’ staan ook op hun programma. Hij heeft de grote cello-concerti van Dvorak, Elgar, Tsjaikovski en Brahms gespeeld, maar is tevens een fervent kamermusicus, niet enkel met zijn eigen Chagall Ensemble maar eveneens als gast met andere groepen. Zijn repertoire strekt zich uit van Dowland tot Schoenberg. Hij zet zich ook in voor de hedendaagse muziek. Tijdens zijn studie aan het Banff Centre for the Arts, Canada, was hij medestichter van het ‘Phoenix Trio’ dat zich toelegt op het werk van 20e en 21e eeuwse componisten. Hij vestigde zich twee jaar te Montreal waar hij een Master’s degree behaalde aan de McGill University, dit was de voortzetting van de studie die begon in Chetham’s School of Music en het Royal Northern College of Music.
Buiten de muziek, heeft hij een parallel leven als kok, en verzorgt catering voor evenementen, variërend van een bruiloft op de top van een wolkenkrabber tot een intiem diner met sopraan Lesley Garrett.
Een paar jaar geleden nam hij een sabbatical om een jaar te werken als ambachtelijke bakker maar keerde terug naar de muziek. Hij houdt zowel van late avonden gekleed in ‘piteleer’ als van vroege ochtenden overdekt met bloem.

Ivan Couëffé begon zijn muzikale studies aan het Conservatorium van Lyon in de klas van Hervé Billaut waarna hij zich specialiseerde bij Hortense Cartier-Bresson. Hij werd al heel vroeg aangetrokken tot het ‘lied-repertoire’ . In 2009 behaalde hij aan het Conservatorium van Parijs de eerste prijs ‘vocale begeleiding’ bij Anne Le Bozec en Emmanuel Olivier. Gelijktijdig studeerde hij bij Ruben Lifschitz en nam deel aan vele festivals (Royaumont Abbey, National Library, Festival Chaillol, Romantic Hours Festival Monthodon …). Deed opnames voor Radio France en was vocal coach bij verschillende opera producties. In 2010-2011 ging hij die kennis van de opera-wereld verdiepen in de ‘Staatsoper’ in Berlijn en de ‘Volksoper’ in Wenen. Als pianist begeleide hij veel gezelschappen op tournee en gaf talrijke recitals o.a. een programma met Franse melodieën bij de Nationale Opera van Havana in Cuba. Hij kreeg advies van muzikale personaliteiten zoals Julius Drake, Roger Vignoles, Udo Reinemann en Inger Södergren tijdens master-classes in de Cité de la Musique in Parijs, het Museum Orsay of de Singel in Antwerpen. In 2016 werd hij uitgenodigd om een ​​masterclass te geven rond de Franse melodie op de ‘National University of the Arts ‘ in Taiwan. Momenteel geeft hij les aan het Conservatoire Royale de Bruxelles en aan het IMEP in Namen.

Gegevens

Datum:
wo, 27 nov 2019
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

beeldenstorm
bergensesteenweg 145
anderlecht, brussel 1070 België
Telefoon:
+32(0)2/523.43.50
Site:
www.beeldenstorm.be

Organisator

Beeldenstorm

geen berichten meer mogelijk