‘Light Blue’ – Edenwood Duo • cd

Artiest(en):

  • Wouter Vercruysse (cello), Catherine Struys (guitar)

foto – Isabelle Pateen

Et’cetera KTC ? • ? • Opname: , Beeldenstorm, Anderlecht • ET’CETERA RECORDS

Deze cd is te koop voor €21.50 per cd incl. BTW. 

“Light blue”
Nathan Kolosko, Mathias Duplessy, Giorgio Mirto… doen je geen belletje rinkelen?
Bij ons tot voor kort ook niet. Echter, sinds we op hun prachtige muziek stuitten, vergezellen hun melodieën ons dagelijks leven.
Het actuele muzieklandschap zit boordevol onontgonnen talenten en daagt ons uit verborgen parels te ontdekken en te delen met het publiek.
Vandaar ons devies: “Ontdek de klassiekers van morgen!” Na een eerste album Another Place trekken we deze originele lijn door met ons nieuwste album Light Blue.
De schrijfstijl van deze componisten definiëren? Hmmm… niet zo eenvoudig.
Het eerste woord dat ons te binnen schiet: fusion. Dit begrip is vooral in zwang in de jazz en pop. Waarom ook niet in de klassieke muziek?
In overeenstemming met ons tijdperk waarin de hele wereld binnen handbereik ligt, zijn de werken van deze componisten eclectisch, een fusie van genres en invloeden.
Bij Nathan Kolosko horen we zowel jazz, Afrikaanse en Aziatische wereldmuziek en hinten van blues.
Bij de muziek van Giorgio Mirto komt dan weer zijn ervaring als filmcomponist naar boven – hij schildert ons muzikale landschappen verrijkt met een waaier van emoties.
Mathias Duplessy? Impressionisme van Ravel en Debussy vermengd met psychedelische uitspattingen à la Jimmy Hendrickx.
Een reactie uit ons gastenboek na een concert: “Deze muziek is de ideale soundtrack van een film die nog gedraaid moet worden.”
Daar is iets van :-) De stukken die we gekozen hebben voor het album Light Blue hebben gemeen dat ze bij de luisteraar heel wat visuele beelden oproepen.
Elk vertelt een eigen verhaal. Het is voor ons één van de essenties van de muziek: de luisteraar meenemen in een verhaal, weg van de dagelijkse beslommeringen.
Moeilijk om je in te beelden hoe zoiets klinken kan, bovendien met een ongewone combinatie van instrumenten?
Ontdek het universum van Light Blue!

Catherine & Wouter

geen berichten meer mogelijk